X

Cinc dimissions al gabinet de Boris Johnson a conseqüència del ‘partygate’

L'executiu britànic atribueix les dimissions a una purga del primer ministre per passar pàgina a l'escàndol de les festes durant la pandèmia

04/02/2022

Cinc dimissions al gabinet de Boris Johnson a conseqüència del ‘partygate’

Boris Johnson en una imatge d'arxiu a Downing Street. / Foto: EFE.

Ja són cinc els assessors i alts càrrecs del gabinet del primer ministre britànic, Boris Johnson, que dimiteixen per les polèmiques festes a Downing Street. La darrera en fer-ho ha estat una assessora de Johnson molt propera a la cap de política Muntra Minza. Això se suma a les dimissions d’altres tres alts càrrecs que estan implicats en la festa privada que Johnson va organitzar durant el confinament a la seu del govern. L’oposició i membres del seu propi partit ja li han demanat que dimiteixi.

L’executiu britànic atribueix aquestes dimissions a la purga que el primer ministre es va comprometre a dur a terme davant els seus diputats per a tractar de passar pàgina a l’escàndol de les festes durant la pandèmia. Malgrat els esforços de Johnson per superar el ‘partygate‘, es manté sobre ell l’amenaça que el seu propi partit convoqui una moció de confiança sobre el seu lideratge.

04/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris