X

Cinc preguntes freqüents sobre el coronavirus

Els símptomes es poden confondre amb la grip i, de moment, no hi ha vacuna per prevenir-ne la infecció

08/02/2020

Cinc preguntes freqüents sobre el coronavirus

Redacció

QUINS SÍMPTOMES PRESENTEN LES PERSONES INFECTADES?
Hi ha símptomes habituals com la febre, tos o dificultat per respirar. En casos més greus, aquestes infeccions poden causar pneumònia o insuficiència renal. En rares ocasions pot causar la mort.

 

ÉS PERILLÓS?
La gent gran i la que pateix afeccions com la diabetis o cardiopaties corren un risc més gran de malaltia greu.

 

QUI SE’N POT INFECTAR?
Les persones que viuen, estan de viatge o han tornat de zones en què circula el coronavirus, poden estar exposades al risc d’infecció. També persones que han tengut contacte amb infectats o professionals de la salut que han atès un pacient sense saber que era portador del virus.

 

ELS ANIMALS TRANSMETEN LA MALALTIA?
Encara no s’ha identificat la font animal del coronavirus. Algunes de les seves variants es transmeteren a l’ésser humà per una civeta l’any 2002 i per un dromedari a l’Aràbia Saudita al 2012. De moment, els cans i els moixos s’han contagiat o han propagat el virus.

 

HI HA VACUNES?
De moment, no hi ha una vacuna per evitar el nou coronavirus i pot trigar anys a arribar. No hi ha cap tractament específic però sí per als molts dels seus símptomes. El tractament simptomàtic, de fet, por ser molt eficaç.

El virus es propaga per contacte amb la persona infectada quan aquesta tosseix o esternuda. Fer ús d’una màscara mèdica pot ajudar a limitar la propagació de malalties respiratòries, però no ho garanteix.

08/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris