societat

Cinc preguntes freqüents sobre el coronavirus

Els símptomes es poden confondre amb la grip i, de moment, no hi ha vacuna per prevenir-ne la infecció

Cinc+preguntes+freq%C3%BCents+sobre+el+coronavirus

QUINS SÍMPTOMES PRESENTEN LES PERSONES INFECTADES?
Hi ha símptomes habituals com la febre, tos o dificultat per respirar. En casos més greus, aquestes infeccions poden causar pneumònia o insuficiència renal. En rares ocasions pot causar la mort.

 

ÉS PERILLÓS?
La gent gran i la que pateix afeccions com la diabetis o cardiopaties corren un risc més gran de malaltia greu.

 

QUI SE’N POT INFECTAR?
Les persones que viuen, estan de viatge o han tornat de zones en què circula el coronavirus, poden estar exposades al risc d’infecció. També persones que han tengut contacte amb infectats o professionals de la salut que han atès un pacient sense saber que era portador del virus.

 

ELS ANIMALS TRANSMETEN LA MALALTIA?
Encara no s’ha identificat la font animal del coronavirus. Algunes de les seves variants es transmeteren a l’ésser humà per una civeta l’any 2002 i per un dromedari a l’Aràbia Saudita al 2012. De moment, els cans i els moixos s’han contagiat o han propagat el virus.

 

HI HA VACUNES?
De moment, no hi ha una vacuna per evitar el nou coronavirus i pot trigar anys a arribar. No hi ha cap tractament específic però sí per als molts dels seus símptomes. El tractament simptomàtic, de fet, por ser molt eficaç.

El virus es propaga per contacte amb la persona infectada quan aquesta tosseix o esternuda. Fer ús d’una màscara mèdica pot ajudar a limitar la propagació de malalties respiratòries, però no ho garanteix.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern registra 1.129 actes per infraccions en les mesures contra la Covid-19 a Balears

Aquestes setmanes s'han implantat restriccions a zones de Palma, a Eivissa i a Sant Antoni de Portmany, emmarcades en el...

El darrer balanç del coronavirus: 213 casos nous, 347 persones curades i 2 noves defuncions

D'altra banda, el nombre de casos actius segueix minvant i aquest dimarts es registren 136 casos actius manco que ahir

Nou brot de Covid-19 a la residència de La Bonanova de Palma

De moment hi ha 10 persones contagiades, 9 usuaris i un professional del centre

Salvament Marítim identifica dues pasteres més que arribaran a Eivissa i que eleven a més de 200 les persones migrants arribades a les Illes

Les embarcacions han estat localitzades al sud de Cap de Ses Salines, a Santanyí, Ses Salines, Llucmajor i Formentera. És...