MALLORCA

CineCiutat estrena la pel·lícula “Ellas Hablan” amb un col·loqui de cineastes mallorquines

Les dones es comencen a ficar amb força en el cinema balear, però encara s'ha d'avançar per arribar a una igualtat


Aquesta setmana s’ha estrenat la pel·lícula “Ellas hablan” a CineCiutat, un film protagonitzat, dirigit i escrit per dones.

La pel·lícula tracta sobre el silenci o l’acció davant fets tan terribles com la violació i està basada en un llibre inspirat en fets reals. Es narra la història d’una comunitat mennonita on els homes drogaven les dones cada vespre i les violaven.

A la projecció de diumenge, hi han acudit diverses cineastes mallorquines per parlar sobre les claus d’aquesta pel·lícula que s’ha estrenat en un moment on les dones encara lluiten per avançar en el món del cinema. Segons la directora Marga Melià “a àmbit mundial, només una de cada 4 pel·lícules està dirigida per una dona”.

Tot i que, a les Balears, el sector cada vegada admet més dones a llocs on normalment no accedien, encara costa fer-se notar a l’hora de donar premis. Els Goya només han premiat tres dones directores a les categories estrella. S’han de millorar molts d’aspectes a les Illes, però la sensació de les cineastes és que cada vegada hi ha més dones que toquen la porta per treballar al món del cinema.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |