societat

Circular entre municipis a la mateixa illa o retrobar-nos amb familiars i amics, dues de les claus de la fase 1

Els museus, monuments i els espectacles culturals podran reprendre l'activitat reduint-ne l'aforament


A partir de dilluns podrem circular entre els municipis d’una mateixa illa i retrobar-nos amb amics i familiars a domicilis o a l’aire lliure, en reunions de fins a 10 persones. Els museus, monuments i els espectacles culturals podran reprendre l’activitat reduint-ne l’aforament i podrem fer excursions a través d’empreses de turisme actiu i de natura.

Queden manco de 48 hores per endinsar-nos en la fase 1 de desescalada. A partir de dilluns recuperarem la mobilitat entre els municipis d’una mateixa illa. Als desplaçaments en cotxe hi podran viatjar totes les persones que convisquin al mateix domicili. Amb la mobilitat també recuperam part de la vida social: a la fase 1 ja podrem visitar familiars o amics. Seran reunions de màxim 10 persones i haurem de mantenir-nos a 2 metres de distància els uns dels altres. No es permetran les visites a persones de risc o que tinguin símptomes de la Covid-19. Al carrer, la notícia es rep amb ganes, però també amb incertesa. Es repeteix molt una paraula: prudència.

A la fase 1 també torna el turisme actiu i de natura, això sí, amb mesures de seguretat. Es podran fer excursions a la muntanya, però sempre a través d’empreses registrades, com empreses de turisme actiu. Seran grups de màxim 10 persones i, sempre que sigui possible, concertant cita prèvia. Queden, per tant, excloses les excursions amb la família. Tot i que el BOE preveu a la fase 1 la navegació d’embarcacions d’esbarjo, a les Balears encara no podrem sortir a la mar, perquè encara roman en vigor l’Ordre Ministerial que decreta el tancament de ports a la nostra comunitat.

Qui també podrà reobrir les portes a partir de dilluns són els museus. Ho faran limitant les visites a un terç de l’aforament i controlant-ne les aglomeracions. A partir de dilluns també podran tornar els espectacles culturals, però limitant-ne l’aforament: als espectacles en espais interiors no hi podrà haver més de 30 persones i als espectacles a l’aire lliure l’aforament màxim serà de dues-centes persones. Es recomana la venda en línia d’entrades, numerar-ne els seients i esglaonar les entrades i sortides dels espectacles per evitar-hi aglomeracions. Això sí, en tot moment s’hauran de mantenir les mesures d’higiene i la distància física de 2 metres.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una cinquantena de persones es manifesten contra l’arribada de nous hidroavions al Port de Pollença

La celebració del primer congrés europeu d'hidroaviació ha despertat recels entre una part dels veïnats que temen que es vulgui...

Un home pateix una síncope en una carrera de muntanya Sa Talaia d’Alcúdia

L'evacuació s'ha hagut de fer amb un helicòpter de la Guàrdia Civil

Vols directes des de Menorca a Londres i a París aquest hivern finançats amb comàrqueting

Manca encara per definir quines aerolínies oferiran les rutes i amb quina freqüència

Científics i pescadors de Menorca investiguen com fer de la pesca de la llagosta un art més sostenible

Plantegen canvis en el material de les xarxes o en el temps de calada