X

Ciutadans d’altres comunitats autònomes valoren empadronar-se a les Illes des de la supressió de l’impost de successions

El conseller d'Hisenda explica que si finalment ho fan, això beneficiarà l'economia balear

30/07/2023

Ciutadans d’altres comunitats autònomes valoren empadronar-se a les Illes des de la supressió de l’impost de successions

Des de l’entrada en vigor de l’eliminació de l’impost de successions i donacions a Balears, el passat dia 18 de juliol, ja hi ha ciutadans d’altres comunitats autònomes que valoren empadronar-se a les Illes. El dia de demà els seus hereus no pagarien aquesta taxa, però sí que haurien de tributar a les Balears.

No pagar cap euro per una herència o donació entre pares i fills, avis i nets i entre cònjuges. Això és ja una realitat a les Balears. Fins ara es pagava un 1% per a herències de fins als 700.000 euros. Ara no importa on resideixen els beneficiaris ni on són els béns immobles que s’hereten.

Les comunitats que més tributen per l’impost de successions són Astúries, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Aragó i Catalunya. I allà on manco es paga és a Andalusia, Cantàbria i Galícia. Per això, ja hi ha qui es planteja empadronar-se a les Balears. O bé a alguna propietat que tenguin a les Illes o fins i tot no descarten llogar un habitatge.

El conseller d’Hisenda explica que si, finalment, aquestes persones s’empadronen a les Illes, això beneficiarà l’economia balear. Les consultes arriben també a les immobiliàries. Demanen què poden fer amb un immoble en propietat. La supressió de l’impost de successions i donacions també beneficia els germans, oncles i nebots, que des d’ara poden gaudir d’una reducció de la taxa d’entre el 50 i el 25%.

30/07/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT