societat

Ciutadans de Sant Josep denuncia la ‘privatització’ d’una cova ocupada per un sense sostre

L'home que hi habita des de fa un any diu que si el fan fora haurà de viure al carrer

Ciutadans+de+Sant+Josep+denuncia+la+%26%238216%3Bprivatitzaci%C3%B3%27+d%27una+cova+ocupada+per+un+sense+sostre

La presència d’uns okupes en una cova natural del litoral de Sant Josep de sa Talaia ha estat denunciada pel grup municipal de Ciutadans. Consideren que es tracta d’una privatització il·legal de la costa i que l’infrahabitatge suposa un perill per al medi ambient. L’Ajuntament, però, diu que té les mans lligades sense una ordre judicial ja que la zona, a més, és responsabilitat de Costes.

En Salvador té 51 anys i és natural de Vitòria. Fa dos anys i mig que viu a Eivissa i gairebé 1 que ho fa en aquesta cova del Cap de la Bassa. El 13 de juliol hi va haver un petit incendi forestal a prop, i Salvador i l’altre company que hi vivia varen ser detinguts com a presumptes responsables, fet que ambdós neguen. Amb la sortida del seu company de cova, ara en Salvador viu sol, també sense el seu guacamai, una au que l’acompanyava fa 17 anys i que assegura que li han robat. Diu que si l’acaben fent fora de la cova, no tendrà on anar.

La vista de la cova contrasta amb la platja i el Cala Bassa Beach Club, un dels clubs de platja més populars i exclusius de l’oest d’Eivissa. El grup de l’oposició de Ciutadans de Sant Josep critica que es permeti aquesta privatització de la costa, i exigeixen a l’Ajuntament que faci alguna cosa per evitar un nou risc d’incendi o per a les persones. Sant Josep recorda que la cova és dins la partió de la demarcació de Costes i que, a més, no hi ha denúncia del propietari del terreny. Per tant, no poden desnonar ningú perquè l’espai es considera el domicili d’en Salvador, tot i ser una cova enmig d’un penya-segat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol