Cinc municipis de Mallorca deixen o podrien deixar de tenir regidors de Ciutadans. Els edils de la formació taronja a Llucmajor, Sineu i Calvià es desvinculen de la formació per “descontentament amb el partit“, segons ha apuntant un altre regidor taronja, el llosetí Tolo Moyà. De fet, el mateix Moyà i l’edil taronja a Llubí, Tolo Vallespir, també sospesen la possibilitat de deixar el partit.

A hores d’ara, els que sí que confirmen la renúncia són els següents regidors: Gaël Thyus (Calvià), Pere Joan Jaume (Sineu) i Ginés Sáez (Llucmajor).

La situació política en la que queden aquests edils és la de “no adscrits”, encara que conserven l’acta de regidors, tal com preveu la legislació en vigor en matèria electoral.

Així i tot, el conflicte està servit atès que la direcció de Ciutadans ha demanat als tres regidors abans esmentats que tornin l’acta “en virtut del compromís subscrit amb la formació taronja a través de la Carta Ètica de Ciutadans”, diu el partit en un comunicat

El partit els retreu que s’aprofitin de les sigles de Ciutadans per perseguir els seus objectius personals: “rebutjam aquests comportaments tan lamentables i que fan empegueir”, sentencien. La pròpia portaveu de Ciutadans en el Parlament, Patricia Guasp, ha dit que la sortida dels regidors s’ha fet “de manera orquestrada” i els exigeix que retornin l’acta. Des dels òrgans nacionals del partit també se’ls demanarà, ha afegit. Guasp ha continuat declarant que “no haurien de degradar la política” i ha suggerit que veurem aquests noms adscrits a altres partits. La portaveu ha titllat de “falta de respecte” als afiliats i votants de Ciutadans l’actitud dels edils. I ha conclòs la seva intervenció dient que treballaran per demostrar a la ciutadania la feina feta. “La línea política seguirà sent la mateixa”, ha dit, deixant clar que no en renega. Alhora ha rebutjat les acusacions vessades pels regidors que ho deixen de què el partit no té rumb.

En aquest sentit, els regidors esmentats no veuen una direcció clara en el partit i no admenten “el gir a l’esquerra que ha fet la formació”, en paraules del regidor llosetí Tolo Moyà.