societat

El retard en dur clavegueram a Cala Morell impedirà, per ara, tornar a construir a la urbanització

L'Ajuntament de Ciutadella recorda que quasi 2 milions els han de posar els veïns i que aquest fet allargarà la tramitació

El+retard+en+dur+clavegueram+a+Cala+Morell+impedir%C3%A0%2C+per+ara%2C+tornar+a+construir+a+la+urbanitzaci%C3%B3

La urbanització de Cala Morell serà la darrera de Ciutadella en tenir clavegueram. Les obres es van iniciar el 2018, però ara estan aturades perquè el gruix del que cost l’han de pagar els veïns. Estam parlant d’uns 2 milions d’euros. La conseqüència és que durant tot l’any hi haurà canonades ben visibles a les voreres i a l’entrada de la necròpoli, en el camí d’accés a la platja, pendents de ser soterrades. I que, fins que no estigui acabada l’obra, no es podran donar noves llicències de construcció.

Ara mateix una canonada recorre bona part de la urbanització. Són metres i metres de tubs a la vista de tothom. Una obra provisional, ja executada amb una aportació de 860.000 euros del Consell insular, que ha permès posar fi als episodis de pudors i vessaments que cada estiu causava l’antiga depuradora.

Per a fer la segona fase de les obres del clavegueram l’Ajuntament aportarà el 10%, uns 250.000 euros, del pressupost. Els veïns n’han d’aportar els 2 milions restants, el 90%. Cada propietari haurà de pagar entre 5 i 6 euros per cada metre quadrat de parcel·la. Un tràmit que encara s’allargarà uns mesos, ja que es preveuen al·legacions, i que impedirà donar qualsevol llicència d’obres a tota la urbanització fins que no s’hagi enllestit tota la xarxa de clavegueram.

Les canonades travessen ara mateix l’entrada a la necròpoli existent a la part posterior de la platja, però Patrimoni diu que les 15 coves protegides no se’n veuran afectades. L’ajuntament s’ha compromès a soterrar tots els tubs i posar-hi supervisió arqueològica.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Confirmat el segon cas de coronavirus a Mallorca

Es tracta d’una dona que roman aïllada a l’Hospital Universitari Son Espases, on va ingressar aquest divendres a la nit

Centenars d’actes durant tot el cap de setmana per celebrar el Dia de les Illes Balears

Tots els esdeveniments es poden consultar al web diada.caib.es

‘Mallorca Dream Days’ pretén facilitar l’organització de qualsevol esdeveniment festiu

La Fàbrica ramis acull 4.000 metres quadrats d'exposició, tasts, degustacions i desfilada de moda

Mor el comandant naval José María Urrutia

Va ser cap de l'Autoritat Portuària de Balears entre el 2011 i el 2015