societat

El retard en dur clavegueram a Cala Morell impedirà, per ara, tornar a construir a la urbanització

L'Ajuntament de Ciutadella recorda que quasi 2 milions els han de posar els veïns i que aquest fet allargarà la tramitació

El+retard+en+dur+clavegueram+a+Cala+Morell+impedir%C3%A0%2C+per+ara%2C+tornar+a+construir+a+la+urbanitzaci%C3%B3

La urbanització de Cala Morell serà la darrera de Ciutadella en tenir clavegueram. Les obres es van iniciar el 2018, però ara estan aturades perquè el gruix del que cost l’han de pagar els veïns. Estam parlant d’uns 2 milions d’euros. La conseqüència és que durant tot l’any hi haurà canonades ben visibles a les voreres i a l’entrada de la necròpoli, en el camí d’accés a la platja, pendents de ser soterrades. I que, fins que no estigui acabada l’obra, no es podran donar noves llicències de construcció.

Ara mateix una canonada recorre bona part de la urbanització. Són metres i metres de tubs a la vista de tothom. Una obra provisional, ja executada amb una aportació de 860.000 euros del Consell insular, que ha permès posar fi als episodis de pudors i vessaments que cada estiu causava l’antiga depuradora.

Per a fer la segona fase de les obres del clavegueram l’Ajuntament aportarà el 10%, uns 250.000 euros, del pressupost. Els veïns n’han d’aportar els 2 milions restants, el 90%. Cada propietari haurà de pagar entre 5 i 6 euros per cada metre quadrat de parcel·la. Un tràmit que encara s’allargarà uns mesos, ja que es preveuen al·legacions, i que impedirà donar qualsevol llicència d’obres a tota la urbanització fins que no s’hagi enllestit tota la xarxa de clavegueram.

Les canonades travessen ara mateix l’entrada a la necròpoli existent a la part posterior de la platja, però Patrimoni diu que les 15 coves protegides no se’n veuran afectades. L’ajuntament s’ha compromès a soterrar tots els tubs i posar-hi supervisió arqueològica.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La cancel·lació de Sant Joan provocarà importants pèrdues econòmiques als firaires

Només a les Balears, unes 70 famílies viuen directament del món de les fires

Els turoperadors vaticinen un descens del 68% del turisme anglès a Menorca al final de l’estiu

Confien que els anuncis en positiu des de les administracions ajudin a capgirar la situació

Alguns gimnasos han optat per impartir classes a l’aire lliure

Una fórmula que dona més tranquil·litat a alguns clients

68 persones retornades al seu lloc d’origen quan han volgut entrar a la nostra comunitat durant l’estat d’alarma

S'han aturat 38 viatjers als ports de les Balears i 30 als aeroports perquè no han pogut acreditar el motiu...