societat

El retard en dur clavegueram a Cala Morell impedirà, per ara, tornar a construir a la urbanització

L'Ajuntament de Ciutadella recorda que quasi 2 milions els han de posar els veïns i que aquest fet allargarà la tramitació


La urbanització de Cala Morell serà la darrera de Ciutadella en tenir clavegueram. Les obres es van iniciar el 2018, però ara estan aturades perquè el gruix del que cost l’han de pagar els veïns. Estam parlant d’uns 2 milions d’euros. La conseqüència és que durant tot l’any hi haurà canonades ben visibles a les voreres i a l’entrada de la necròpoli, en el camí d’accés a la platja, pendents de ser soterrades. I que, fins que no estigui acabada l’obra, no es podran donar noves llicències de construcció.

Ara mateix una canonada recorre bona part de la urbanització. Són metres i metres de tubs a la vista de tothom. Una obra provisional, ja executada amb una aportació de 860.000 euros del Consell insular, que ha permès posar fi als episodis de pudors i vessaments que cada estiu causava l’antiga depuradora.

Per a fer la segona fase de les obres del clavegueram l’Ajuntament aportarà el 10%, uns 250.000 euros, del pressupost. Els veïns n’han d’aportar els 2 milions restants, el 90%. Cada propietari haurà de pagar entre 5 i 6 euros per cada metre quadrat de parcel·la. Un tràmit que encara s’allargarà uns mesos, ja que es preveuen al·legacions, i que impedirà donar qualsevol llicència d’obres a tota la urbanització fins que no s’hagi enllestit tota la xarxa de clavegueram.

Les canonades travessen ara mateix l’entrada a la necròpoli existent a la part posterior de la platja, però Patrimoni diu que les 15 coves protegides no se’n veuran afectades. L’ajuntament s’ha compromès a soterrar tots els tubs i posar-hi supervisió arqueològica.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Els infermers de la presó de Mallorca denuncien falta de personal i recursos materials

Reivindiquen que la sanitat penitenciària es traspassi a les institucions autonòmiques i posar punt final a les dificultats

La ‘Llonguetada’ resisteix a les restriccions i manté l’esperit de Sant Sebastià

Sis bars de Palma hi han participat i han oferit els emblemàtics llonguets clàssics i altres de més originals

El Govern, satisfet amb la sentència sobre les ZEPA

El TSJIB desestima el recurs presentat per ASAJA contra l'ampliació d'aquestes àrees de protecció d'aus

La Justícia belga tornarà a revisar l’extradició de Valtònyc

El Tribunal d'Apel·lació de Gant haurà de dictar sentència de nou