X

Ciutadella cerca solucions a les llenegades que provoca el paviment de la plaça Nova

L'Ajuntament ja està en contacte amb dues empreses de fora per buscar alternatives a l'abuixardat, que no ha acabat de convèncer

24/01/2024

Carles Marquès Casasnovas

L’enrajolat de l’eix central del nucli antic de Ciutadella s’ha convertit, amb el pas del temps, en un autèntic perill per als vianants. Les llenegades i els accidents són freqüents, especialment a partir de l’hivern, quan els efectes de la humitat es fan notar més. L’Ajuntament ha dut a terme diverses provatures amb les rajoles, però els resultats, avui dia, no els acaben de convèncer.

La plaça Nova de Ciutadella presenta a l’hivern l’efecte d’una pista de gel. Les rajoles, de pedra calcària, es van posar el 2005, quan s’executà l’eix central del nucli antic i al principi no donaven problemes. L’us d’arena durant les festes de Sant Joan, la humitat i el mateix pas del temps s’han convertit en els seus enemics.

El Consistori ha fet diferents proves per tal d’aconseguir que la superfície de les rajoles sigui menys relliscosa. S’ha provat amb l’abuixardat perquè la rajola tingui una major rugositat i no rellisqui. Però els resultats no han estat els esperats. L’Ajuntament ja està en contacte amb dues empreses de fora per cercar noves solucions que evitin les relliscades.

24/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris