X

Ciutadella confia que arribin policies suficients de Mallorca i altres pobles per a la seguretat de Sant Joan

Menorca tindrà 32 nous policies al mes de novembre, però això només solucionarà parcialment la cobertura de vacants que pateixen tots els municipis de l'illa

12/05/2022

Ciutadella confia que arribin policies suficients de Mallorca i altres pobles per a la seguretat de Sant Joan

Menorca tindrà 32 nous policies al mes de novembre, però això només solucionarà parcialment la cobertura de vacants que pateixen tots els municipis de l’illa. El problema de tenir plantilles envellides és generalitzat a Menorca però és més acusat a Ciutadella, sobretot per Sant Joan i durant tot l’estiu, quan els agents es queixen per la sobrecàrrega de feina.

Ciutadella té 43 places de policia local, però sempre hi ha jubilacions o baixes que impliquen una sobrecàrrega de feina a l’hora de planificar els torns, sobretot a l’estiu. És el municipi de Menorca més extens i el de més afluència turística. L’ajuntament ha convocat 9 places d’agents locals per cobrir vacants i només tres han aprovat les oposicions, les 6 restants s’esperen cobrir amb la borsa d’interins. Però en pocs mesos estan previstes 5 jubilacions més. Per aquest motiu, es demana que la formació sigui contínua i també la creació de noves places.

L’EBAP ha programat per primera vegada el curs de formació a Menorca. El fet de no haver-se de desplaçar a Mallorca ajudarà que es presentin més aspirants. Tot i això, per Sant Joan sempre es necessitaran efectius extres, entre els dies 22 i 27 de juny. La batlessa confia que arribin els agents suficients de Mallorca i altres pobles de Menorca.

32 aspirants a policia, 24 homes i 8 dones, cursen la primera formació que s’està impartint a la comissaria de Ciutadella. Deu d’ells ja tenen la plaça de funcionari de carrera, la resta, passaran a la borsa d’interins.

12/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris