política

Ciutadella consulta els serveis jurídics per decidir si sanciona els concentrats per Sant Joan

Vol assegurar-se que les imatges enregistrades amb el mòbil tenen validesa legal


L’Ajuntament de Ciutadella està pendent dels serveis jurídics municipals per decidir si emprèn accions legals contra els assistents a la simulació de primer toc de Sant Joan. Volen saber fins a quin punt les imatges enregistrades amb mòbil i, per tant, sense autorització expressa i fetes per anònims, poden tenir validesa legal atès que hi ha jurisprudència a favor, però també en contra. Una vegada determini si es pot fer ús d’aquestes imatges, els tècnics haurien de certificar la seva validesa i serà aleshores quan es decidiria si s’investiga les persones que es van concentrar sense complir les mesures de seguretat obligatòries.

De fet, ja s’han fet consultes amb el Govern balear, de qui depèn la llei de Salut Pública que regula la nova normalitat per clarificar aspectes sobre com dur a terme aquestes accions. Alguns ajuntaments han mostrat ja cert malestar perquè el desplegament de la llei fa recaure tota la responsabilitat del compliment de les mesures de seguretat en els consistoris. La majoria d’ells no tenen capacitat per assegurar que es compleixi en la seva totalitat. Així ho han traslladat, a través de la Felib, a la conselleria de Sanitat i a la d’Administracions Públiques en la reunió mantinguda la setmana passada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Preocupació entre els batles de Mallorca per les festes il·legals

Reconeixen que ho tenen difícil per controlar esdeveniments que, en molts de casos, tenen lloc a cases particulars

El PSIB emmarca dins “l’absoluta normalitat” les negociacions amb els partits del Pacte

Volen donar més pes als consells insulars en la decisió d'ampliar els negocis turístics

Els ajuntaments de Mallorca preocupats per les festes il·legals

És la primera reunió de l'Assamblea de batles de Mallorca després  de l'estat d'alarma

El cas Nerer de presumpta corrupció urbanística de Ciutadella arriba a la seva recta final amb 13 investigats

Les darreres declaracions estan fixades per a setembre i després la jutgessa haurà de prendre una decisió: obrir judici oral...