X

Ciutadella disposarà per primera vegada d’un circuit intern de càmeres per fer el seguiment dels Jocs des Pla

És una de les principals novetats del dispositiu de les festes de Sant Joan 2023, que també incrementa el nombre de policies locals

10/05/2023

Ciutadella disposarà per primera vegada d’un circuit intern de càmeres per fer el seguiment dels Jocs des Pla

Redacció

El dispositiu de seguretat de les festes de Sant Joan estarà format per 50 agents de la Policia Local, 49 agents més procedents d’altres municipis de Menorca i 24 arribats de Mallorca. En total, seran 123 efectius. 226 persones treballaran per controlar l’operatiu del caragol des Born, on s’hi podran ajuntar com a màxim 27.300 persones. Les principals novetats afecten la seguretat dels Jocs des Pla, on hi podran caber 25.300 persones. Hi faran feina 322 efectius. Es volen evitar accidents com el que afectà l’any passat una dona de 39 anys durant els entrenaments del matí del dia 24.

Al passadís que es deixa als genets hi haurà 10 persones més. Arribarà fins a l’hospital de campanya, al final del Pla. Hi haurà més vigilància privada. També més policies nacionals, amb un helicòpter i la unitat de drons de Palma, composta per dos drons i inhibidors.

El Centre de Coordinació Municipal d’Emergències, CECOPAL, guanya múscul amb un cap de sala i representacions de tots els cossos. La Guàrdia Civil controlarà el trànsit i la seguretat ciutadana al port de Ciutadella. En el terreny logístic, s’instal·larà una pantalla més. Serà a la plaça de la Catedral durant el primer toc de flabiol. El desplegament de les festes es completarà amb 50 controladors, 45 vigilants jurats, 90 persones de Creu Roja i 30 voluntaris de Protecció Civil.

10/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris