menorca

Ciutadella estrena patgessa per fer arribar als Reis Mags els desitjos dels infants

L'Ajuntament ha volgut, d'aquesta manera, reivindicar la igualtat de gènere

Ciutadella+estrena+patgessa+per+fer+arribar+als+Reis+Mags+els+desitjos+dels+infants

Enguany, els Reis d’Orient han enviat una dona (i no un home) a Ciutadella a recollir les cartes dels infants ciutadellencs. L’Ajuntament ha volgut, d’aquesta manera, reivindicar la igualtat de gènere però, no tothom ho veu de la mateixa manera.

Com cada Nadal, la cort dels Reis d’Orient ha arribat a Ciutadella. Música, personatges infantils i un munt de cartes totes plenes de desitjos esperaven els emissaris reials i l’ajuntament ha aprofitat tanta expectació per llançar un missatge d’igualtat.

Enguany, vestida ben igual de vellut i cordons d’or, el patge ha estat una dona. El canvi de sexe s’havia anunciat al programa de Nadal del municipi menorquí, rebatiant l’acte com a Visita de la Patgessa Reial. L’oposició considera que no es poden canviar les tradicions per imposició. Per als infants que esperaven per lliurar la carta, el més important és que als Reis els quedi clar que enguany s’han portat molt bé.

La cartera reial ha reprès el debat a Ciutadella sobre igualtat de gènere i tradició que ja es va encetar per Sant Joan, una festa que té vetades les caixeres a cavall, quan s’obrí la possibilitat que una dona encapçalàs la colcada en el paper de fabiolera.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca concentra totes les persones sense casa a l’alberg juvenil de Sa Vinyeta

El servei es trasllada des de la instal·lació del Bisbat a Maó perquè no pot donar cabuda a totes les...

El Govern es prepara per si es pot avançar el desconfinament i reobrir el transport entre illes

Les tres setmanes de confinament han reduït el trànsit aeri a les illes fins a un 99%