X

Ciutadella estudia augmentar per al 2024 el nombre de càmeres de vigilància davant l’èxit organitzatiu de Sant Joan

Els nous dispositius es podrien instal·lar a la plaça Nova i al carrer de ses Voltes

25/06/2023

Ciutadella estudia augmentar per al 2024 el nombre de càmeres de vigilància davant l’èxit organitzatiu de Sant Joan

Ciutadella acomiada unes festes de Sant Joan exitoses, que no han deixat, sortosament, incidents greus. Els responsables municipals i policials atribueixen bona part de l’èxit al comportament cívic de la gent, però també a les noves tecnologies. Per al pròxim any, ja s’estudia augmentar el nombre de càmeres de vigilància, amb la instal·lació de nous dispositius a la Plaça Nova i Ses Voltes.

La visió directa de les festes ha permès que accions com la protagonitzada per un grup d’individus sobre la tarima que ocupen les autoritats als Jocs des Pla no hagin sortit de franc als autors, que han estat identificats per la Policia Nacional. També ha ajudat a recuperar l’essència de les corregudes, amb curses més seguides, per exemple en el joc de “córrer abraçats”.

Les queixes dels ciutadellencs davant les dificultats per accedir a alguns dels actes més sentits de la festa, com el Caragol des Born, no han passat desapercebudes a les autoritats. La Policia n’ha volgut donar una explicació. Diu que la plaça des Born es tancà només entre les 18.14 i les 18.22, 8 minuts, en coincidir diferents situacions, com un ferit en un genoll, un avís d’un possible atac de cor i un ofegat a Cala Pilar, que van obligar a prioritzar la seguretat. El cap de la Policia Local, Diego Pastrana, assegura, amb tot, que qui ha volgut assistir al Caragol des Born ho ha pogut fer.

Quant a les incidències del dia de Sant Joan, la Creu Roja va haver de fer 67 assistències durant els Jocs des Pla, i 12 durant el caragol de Santa Clara de la nit. El punt d’atenció d’intoxicacions etíliques atengué 8 persones per consum d’alcohol excessiu les nits del 23 i el 24.

25/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT