societat

Ciutadella instal·la llums electromagnètics al pas de vianants a Sant Antoni Maria Claret

En un futur la incorporació de semàfors intel·ligents permetrà regular el trànsit segons el flux de vehicles real en cada moment

Ciutadella+instal%C2%B7la+llums+electromagn%C3%A8tics+al+pas+de+vianants+a+Sant+Antoni+Maria+Claret

Ja existeixen semàfors que tornen verds o vermells en funció de la densitat del trànsit. D’aquests, en tendran aviat a Ciutadella. Un altre avenç que permetran les noves tecnologies al consistori ciutadellenc són els sensors d’aparcament. Això serà en el futur i ara mateix, el que sí que s’ha posat en marxa són uns llums electromagnètics que il·luminen el pas de vianants del carrer de Sant Antoni Maria Claret.

Per fi, els veïns se senten segurs travessant aquest carrer. Feia temps que denunciaven la mala visibilitat d’aquest pas de zebra, un dels més transitats del barri del Canal Salat perquè uneix les sales de cinema i un aparcament amb la ciutat. Ara, 8 llums intermitents a la calçada alerten de la presència de vianants quan es fa de vespre.

El sistema s’alimenta de forma electromagnètica i és la primera aplicació de les noves tecnologies a la seguretat viària que posa en marxa l’ajuntament de Ciutadella. Però seran els semàfors de la ciutat els següents en aplicar les noves tecnologies per tal de millorar l’eficiència. Actualment, es regeixen per un sistema de cicles programat als anys 80. La incorporació de semàfors intel·ligents permetrà regular el trànsit segons el flux de vehicles real en cada moment.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

156 alumnes invidents a Balears reben suport de l’ONCE

En Valentino rep suport a distància d'una mestra de l'ONCE

Les plantes i flors de viver es perdran perquè no s’han pogut vendre

En canvi, els planters d'hortalissa per fer hort s'esgoten

Un resident de Can Blai, novena víctima mortal a Eivissa per la Covid-19

En les darreres 24 hores no s'ha registrat cap positiu a les Pitiüses

654 casos positius actius de la Covid-19 a Balears i 737 persones curades

Gairebé el 50% dels contagiats per coronavirus ja s'han curat {rela}Balears suma 1.488 positius i 187 professionals infectats {rela}Tota la...