societat

Ciutadella instal·la llums electromagnètics al pas de vianants a Sant Antoni Maria Claret

En un futur la incorporació de semàfors intel·ligents permetrà regular el trànsit segons el flux de vehicles real en cada moment

Ciutadella+instal%C2%B7la+llums+electromagn%C3%A8tics+al+pas+de+vianants+a+Sant+Antoni+Maria+Claret

Ja existeixen semàfors que tornen verds o vermells en funció de la densitat del trànsit. D’aquests, en tendran aviat a Ciutadella. Un altre avenç que permetran les noves tecnologies al consistori ciutadellenc són els sensors d’aparcament. Això serà en el futur i ara mateix, el que sí que s’ha posat en marxa són uns llums electromagnètics que il·luminen el pas de vianants del carrer de Sant Antoni Maria Claret.

Per fi, els veïns se senten segurs travessant aquest carrer. Feia temps que denunciaven la mala visibilitat d’aquest pas de zebra, un dels més transitats del barri del Canal Salat perquè uneix les sales de cinema i un aparcament amb la ciutat. Ara, 8 llums intermitents a la calçada alerten de la presència de vianants quan es fa de vespre.

El sistema s’alimenta de forma electromagnètica i és la primera aplicació de les noves tecnologies a la seguretat viària que posa en marxa l’ajuntament de Ciutadella. Però seran els semàfors de la ciutat els següents en aplicar les noves tecnologies per tal de millorar l’eficiència. Actualment, es regeixen per un sistema de cicles programat als anys 80. La incorporació de semàfors intel·ligents permetrà regular el trànsit segons el flux de vehicles real en cada moment.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

S’aixequen les franges horàries per als nins i per a fer esport a totes les Illes

Els infants i els esportistes no professionals podran sortir dels seus domicilis a qualsevol hora sense límit de temps ni...

Queixes del veïnats de Palma per l’incompliment dels horaris de les terrasses: “Les patrulles policials no fan complir la normativa”

El batle de Palma, José Hila, assegura que tot i que s'han ampliat 500 terrasses no s'han detectat incidències