X

Ciutadella obre l’entorn, ja rehabilitat, de les Cases Consistorials

La finalització de la primera fase de la rehabilitació del Reial Alcàsser ha permès obrir un passeig que volta l'edifici

11/02/2023

Ciutadella obre l’entorn, ja rehabilitat, de les Cases Consistorials

A Ciutadella s’acaba d’obrir l’entorn rehabilitat de les Cases Consistorials. Les obres, finançades amb l’Impost de Turisme Sostenible, han permès recuperar alguns dels elements més característics del Reial Alcàsser, la part més antiga del qual data del Segle XV.

La primera fase de les obres de recuperació d’aquest Alcàsser, que posteriorment fou el Palau del Governador per convertir-se en seu de l’Ajuntament el 1865, han suposat una inversió d’un milió d’euros Amb aquests doblers s’han enderrocat els edificis annexos i s’han recuperat els finestrals del Saló Gòtic, on se celebren els plens municipals, i tres sales interiors que acolliran l’Oficina d’Atenció Ciutadana. També s’hi han construït cinc contraforts per estabilitzar-lo. A més s’ha pogut obrir un passeig, d’uns 100 metres, que volta tot l’Ajuntament i que inclou un mirador damunt del port antic.

Un cop finalitzada la primera fase de la recuperació del Reial Alcàsser, ja se’n prepara la segona. Unes feines que afectaran l’interior de les actuals cases consistorials (les escales i unes sales, ara inaccessibles). També es rehabilitarà tot el sostre que presenta goteres. Unes obres, les d’aquesta segona fase, que s’espera que comencin l’any que ve.

11/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris