política

Ciutadella reaprofitarà el 90% de les restes animals de l’escorxador que ara s’incineren i estalviarà 132.000 euros l’any

Una empresa de Ferreries s'encarregarà de traslladar-les fins a la península i no caldrà dur-ho a la planta de Milà


El 90% de les restes animals procedents de l’escorxador de Ciutadella que ara s’incinera a Milà és reaprofitable. Per això, l’Ajuntament encarregarà a l’empresa menorquina Transports Cardona que assumeixi el transport d’aquestes restes fins a una planta de la península. Una iniciativa que, a més, representarà un estalvi del 41% sobre els 320.000 euros l’any que paga actualment.

De les 400 tones l’any que es cremen a Milà, 360 es poden reutilitzar per a fer pinsos, salsitxes i altres productes. El cost de fer el tractament a Milà és de 800 euros per tona, mentre que Transports Cardona es farà càrrec de les 360 tones reaprofitables per 443 euros, pràcticament la meitat.

L’estalvi serà de 132.000 euros l’any. Està previst que la setmana que ve la Junta de Govern ho aprovi definitivament i que l’empresa presenti la documentació pertinent. La gestió de Milà ja va anunciar que faria tot el possible per seguir incinerant aquestes restes, al·legant que el contracte vigent així ho recull.

El pròxim dia 30, Ajuntament de Ciutadella i Consell de Menorca es reuneixen per analitzar la demanda del consistori que el servei de l’escorxador sigui considerat municipal i, per tant, compti amb la implicació de la resta d’administracions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Maó i Ciutadella estudien fórmules per agilitzar la concessió de permisos d’obres amb els col·legis professionals

Establir un filtre intern que acreditàs la idoneïtat tècnica dels projectes podria escurçar els terminis

Continua encallada l’entesa entre el Govern i l’Estat per gestionar el Parc Nacional de Cabrera

Els dos executius han mantingut reunions, tot i que ara la situació es troba estancada per la convocatòria d'eleccions

Armengol demana política per solucionar el conflicte català

La cap de l'executiu ha evitat pronunciar-se sobre el posicionament de Més per Mallorca i la qüestió catalana