X

Ciutadella recupera el projecte de l’antic aparcament subterrani de l’OAR per encabir els vehicles des Born

La solució quedarà recollida en el futur Pla de Mobilitat Sostenible del municipi

05/10/2021

Carles Marquès Casasnovas

L’esbucament de les antigues pistes de l’OAR, de titularitat municipal, és el primer pas d’un trencaclosques amb un objectiu: buidar la plaça des Born de vehicles. D’entrada, la demolició deixarà un espai lliure que permetrà crear 100 nous aparcaments temporals. El nou terreny quedarà connectat al solar on s’ubicarà la futura Escola de Música. Al subsòl, l’equip de govern hi projecta fer un pàrquing subterrani on encabir bona part dels aparcaments que s’eliminin del Born.

La plaça des Born del futur tindrà un passeig exclusiu per a vianants, però mantindrà la circulació des de sa Muradeta, una pretensió que topa amb l’oposició de la societat Martí i Bella, que proposa que només hi circulin residents. Què cal fer amb els aparcaments que s’eliminin és, de fet, la gran preocupació dels ciutadans.
Les seves opinions són recollides des d’avui dimarts i fins a divendres per enquestadors de l’empresa Doymo amb l’objectiu de radiografiar la mobilitat del municipi. També es fan aforaments manuals a les principals vies de trànsit, als quals se n’afegiran d’automàtics. Les dades serviran de punt de partida per elaborar el futur Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Ciutadella. Aquesta primera fase del treball de camp es complementarà amb una àmplia enquesta telefònica als residents.

05/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris