X

Cladera: ”no renunciam a avançar cap a una triple sostenibilitat econòmica, social i ambiental”

El decret de mesures urgents de protecció del territori permetrà als ajuntaments de l'illa ordenar i solucionar el problema dels falsos sòls urbans.

25/05/2020

Redacció

El decret de mesures urgents de protecció del territori és ja una realitat. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat que la norma garantirà la protecció del territori. També ha dit que el decret permetrà als ajuntaments de l’illa ordenar i solucionar el problema dels falsos sòls urbans.

El decret de mesures urgents de protecció del territori aposta per mesures de regulació del territori i afecta els falsos urbans, als sòls urbanitzables i també al rústic. No afectarà els usos agropecuaris i tampoc als 7 municipis que ja s’havien adherit al Pla Territorial de Mallorca. Es tracta d’Alcúdia, Artà, Costitx, Calvià, Inca, Sant Joan i Son Servera. Cladera ha explicat que treballaran amb cada un dels ajuntaments afectats per estudiar els sòls i analitzar quina classificació han de tenir.

Segons Cladera ”amb part del contingut d’aquest decret ja s’hi feia feina des de la passada legislatura” sobretot, diu, en municipis de la Serra de Tramuntana on hi ha una gran problemàtica en aquest sentit. “Ara ho estendrem a tota l’illa”, ha afegit.

25/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris