societat

Classes per als majors perquè aprenguin a ser ‘millenials’

Tallers perquè la gent gran no quedi exclosa ni aïllada

Classes+per+als+majors+perqu%C3%A8+aprenguin+a+ser+%27millenials%27

Tràmits tan senzills com renovar el descompte de resident o sol·licitar cita amb el metge a través d’Internet, són força complicats per a la gent gran. Mai han emprat un ordinador i no saben per on començar. Per això, hi ha voluntaris que els ajuden i els ensenyen a fer-ho.

Na Magdalena i en Pedro pertanyen a l’Associació de veïns dels barris de Santa Catalina i el Jonquet. Han quedat perquè ella no sap com funciona Internet i ell vol ensenyar-li les nocions bàsiques perquè hi pugui fer qualque tràmit. L’objectiu: que els majors no s’espantin amb les noves tecnologies.

Hi ha tràmits com pagar l’IBI, l’Impost de Béns Immobles, que requereixen imprimir documents o cercar informació a través del web. La gent gran ho desconeix i, encara que volen aprendre, asseguren que no els és senzill.

Tot i això saben que posar-se al dia és important, s’agilitzen els tràmits, ja que tot el que es pugui fer a través d’Internet suposa estalviar-se coes presencials.

Tallers com aquest que fan que els voluntaris són importants perquè els majors no quedin exclosos ni aïllats. Per fer gestions senzilles con renovar el descompte de resident per viatjar i demanar cita al metge, sí que se’n surten.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els Llumets de Maó es connecten amb els més petits des de casa

Els follets màgics substitueixen la davallada del campanar de Santa Maria per una encesa virtual

El Consell de Menorca assumeix que no hi haurà festes de poble i elimina el Jaleo Bus

Aquest pressupost i el del Bus Nit aniran destinats a millorar el servei de transport regular de passatgers

El Govern invertirà 7 milions d’euros a Menorca per renovar les infraestructures de regadiu

Es crearà un sistema de telecontrol de regadius i es repararan les infraestructures i el tram de la canalització d'aigua...

‘Puntades d’esperança’, el record de la solidaritat de les cosidores d’Inca durant el confinament

Un documental que conta la història d'antigues repuntadores que havien perdut la seva feina en el sector del calçat que...