societat

Clubs de jubilats: alguns demanen obrir i d’altres reivindiquen més prudència amb la covid

Les associacions de Palma i les de la Part Forana tenen punts de vista diferents sobre la prohibició


Les associacions de gent gran de Mallorca estan dividides. N’hi ha que pressionen perquè les deixin obrir ja, com a Menorca, mentre d’altres demanen més prudència amb la covid. Això sí, totes lamenten que, amb el tancament, molts dels seus socis han deixat de fer les poques activitats que els mantenien actius.

Les associacions de la tercera edat estan tancades des de l’inici de la segona onada del coronavirus. Algunes alerten que, si segueix la prohibició, la seva situació econòmica és crítica. Asseguren que podrien fer activitats com el bingo de manera segura, amb distàncies i sense tocar material compartit: el sorteig és electrònic i els cartons, d’un sol ús. “Vam obrir el juliol i agost i vam fer algunes activitats amb els grups reduïts, com toca, i amb les distàncies i tothom amb mascareta”, reivindica Rafel Verger, president Federació de Jubilats i Pensionistes de les Illes Balears.

Ara, els socis se’n van a altres entitats. Joan Far, president Club de la Tercera Edat de Son Rapinya, explica que molts s’han decantat per anar als casals de barri de l’Ajuntament de Palma, que sí que han pogut obrir.

A la Part Forana, la situació és ben diferent. Els ajuntaments són els titulars de molts d’aquests centres. Per tant, no pateixen les mateixes dificultats econòmiques. Diuen que, si la situació sanitària ho requereix, les associacions han de romandre tancades.

“Sortir, anar al club a fer un bingo, a fer gimnàsia, a fer una activitat… tot això donava vida”, diu Joan Bibiloni, vicepresident Federació d’Associacions de Persones Majors de la Part Forana de Mallorca: “Però ara ens queda quedar a casa”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Detinguts cinc tripulants d’una narcollanxa carregada amb 2.000 quilos d’haixix

Un helicòpter de la Policia Nacional va perseguir l'embarcació durant cinc hores

Detenen una vintena de persones per la mala gestió de residus sanitaris de la covid 19

La multinacional Consenur operava a Son Espases, la Clínica Palmaplanas i l'hospital Sant Joan de Déu