societat

COINGA, la primera empresa de Balears que aconsegueix el certificat de benestar animal

Una certificació que es tradueix en dos cèntims més per litre pels productors

COINGA%2C+la+primera+empresa+de+Balears+que+aconsegueix+el+certificat+de+benestar+animal

A Menorca, la Cooperativa Ramadera COINGA és la primera indústria de Balears que aconsegueix el certificat de Benestar Animal que concedeix AENOR. Una acreditació que s’intentarà ampliar en els pròxims mesos i que també es tradueix en dos cèntims més per litre pels pagesos.

La Cooperativa Ramadera COINGA és la primera indústria de Balears que aconsegueix el certificat de Benestar Animal que concedeix AENOR. Una acreditació que ha comportat una feina intensa, amb formació per als productors, auditories internes i un control estricte de les condicions de vida de les vaques.

“Alimentació, descans, salut de l’animal, que no tengui ferides, etc,i la manera de relacionar-se, que no tengui estrès”, explica Soledad Seisdedos, President d’Aenor a Balears, que parla de fins a dotze criteris a complir per poder obtenir aquest certificat.

Per acreditar aquest Benestar Animal, s’han visitat totes i cadascuna de les 70 finques que duen la seva llet a COINGA.

Jordi Pons, pagès de la finca Peu del Toro, explica quin és el procediment d’aquestes visites. “Ells tenen les seves puntuacions i van fent el que anomenen la foto de la finca”, comenta.

El resultat ha estat tant positiu que l’empresa comença a fer feina per obtenir un altre certificat: el del Pastoreig. Iniciatives que també es tradueixen en un augment del preu que es paga pel litre de llet als productors. Així ho informa Margarita Tudurí, la gerent de COINGA. “Estam parlant de dos cèntims, mig cèntim de pastoreig, mig cèntim de Benestar Animal i un cèntim per tot l’esforç de l’any sencer”.

En aquests moments, COINGA recull i transforma gairebé la meitat de la llet que es produeix a Menorca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

MÉS per Mallorca demana contundència al Parlament contra l’ampliació de l’aeroport de Palma

La formació demana que el nou DAURA se sotmeti a avaluació ambiental estratègica