X

Col·lapse a Sóller: un trajecte de 10 minuts, del centre al port, es converteix en 40 o 50 minuts en cotxe

Carlos Darder, tinent de batle de Sóller: "Estam segurs que la quantitat de vehicles que hi ha a Mallorca és superior a la que hi pot haver"

03/05/2024

Col·lapse a Sóller: un trajecte de 10 minuts, del centre al port, es converteix en 40 o 50 minuts en cotxe

Imatge d'aquest divendres de la carretera que uneix Sóller amb el Port. Foto IB3

L’Ajuntament de Sóller està molt preocupat pel col·lapse circulatori que es registra al municipi i que va començar, asseguren, en Setmana Santa. Afegeixen que mai havien viscut un mes d’abril amb tants de cotxes com enguany. Un dels punts més problemàtics és la carretera que uneix el centre del poble amb el port. Són cinc quilòmetres de via que, en determinats moments, esdevenen una odissea. Ho explica el segon tinent de batle i regidor de Governació, Carlos Darder: “Un itinerari que normalment es fa en 10 minuts, de Sóller al port, s’ha arribat a convertir, en segons quins moments, en entre 40 i 50 minuts. Això ens preocupa. No sabem si ha estat un fet puntual o serà la tònica a partir d’ara”.

L’Ajuntament ha demanat una reunió amb el Consell de Mallorca per estudiar possibles solucions: “Els tècnics han d’avaluar la situació. L’illa de Mallorca té els metres quadrats que té i estam segurs que la quantitat de vehicles que hi ha és superior a la que hi pot haver” afegeix Darder.

La preocupació s’estén també a la població resident i posen la mirada en la manca d’aparcaments. De fet, el consistori preveu obrir nous aparcaments dissuasius aviat. Així mateix, també fan feina per crear una zona de circulació restringida al centre de Sóller només per a residents, però calculen que no estarà operativa fins a final d’any.

03/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris