societat

Els antitaurins convoquen una protesta a la plaça de toros d’Inca, avui horabaixa

Protestaran per la correguda de toros que se celebrarà a les 19:30. És la primera que es fa a les Illes, des de l'inici de la pandèmia


L’Associació Animalista ICA ha convocat una protesta contra la correguda de toros que se celebrarà aquest divendres, a les 19:30 h, a la plaça de toros d’Inca. Els manifestants estan citats a les 6 de l’horabaixa davant les portes de la plaça.

El festival taurí d’Inca, que es celebra amb motiu de les seves festes patronals, està organitzat per l’empresa Tauroemoción, que gestiona la plaça des de fa uns mesos. Hi participaran Cayetano Rivera, El Cordobés, Javier Conde, Emilio de Justo, El Rafi i Marcos Linares. Els promotors de l’espectacle asseguren que entre els aficionats als toros hi ha una gran expectació i que s’han venut moltes entrades.

Aquesta és la primera correguda de toros que es fa a les Illes des de l’inici de la pandèmia. Té els informes favorables de Salut i d’Agricultura i es celebra seguint les normes que marca la Llei balear de toros que, recordem, el Tribubal Constitucional va tombar de manera parcial.

La llei es va aprovar el 2017 i prohibia matar l’animal. Tampoc deixava que els menors de 16 anys accedissin a les places, entre altres qüestions. El Constitucional va tomar el primer punt, però va mantenir que les nines i els nins no puguin assitir a les corregudes. L’empresa organitzadora considera que és una injustícia i per això ha avançat que s’està preparant un recurs per demanar que es deixi accedir als menors acompanyats a les places. Des de l’Associació Animalista ICA, assenyalen que, tot i la llei, molta gent segueix portant als seus fills a les corrides. La portaveu de l’Associació, Aida Cortecero, diu que dur als nins a una correguda és “com dur-los a un prostíbul”.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Arriba una segona pastera a Formentera amb 12 migrants més

Se sumen a les 13 persones arribades aquest matí a la platja d'Es Caló de Sant Agustí de Formentera

Els veïns de Biniali cedeixen el convent a l’Ajuntament de Sencelles

La cessió contempla dos edificis, el convent en si i l'escola amb el pati, que des de fa anys alberguen...

Els pescadors recreatius participen per primera vegada en l’efecte reserva dels raors

El servei de recursos marins els ha explicat el procés que han de seguir per fer els mesuraments dels raors...

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...