X

Com a bona època de contrastos, la primavera deixarà les pròximes hores l’arribada d’un front fred

Perceptible la jornada de dijous, s'esperen temperatures màximes fins a 10ºC més baixes en alguns punts, amb valors que quedaran, en molts de casos, per davall dels 20ºC

12/04/2023

Com a bona època de contrastos, la primavera deixarà les pròximes hores l’arribada d’un front fred

Fotografia d'Esporles./ Margaria Carrió

El Temps

Hem viscut uns dies clarament marcats per l’anticicló i per una massa d’aire càlid que ens ha deixat temperatures molt altes, fins i tot pròximes als 30ºC. Ara bé, la primavera és una època de contrastos importants, i això ho notarem dijous.

S’espera l’arribada d’un front fred amb avanç d’aire molt més fresc al darrere, que desplaçarà de manera abrupta la massa d’aire que ens ha acompanyat tots aquests dies. El vent de tramuntana i de mestral s’imposarà i provocarà un canvi d’escenari, principalment pel que fa a la baixada notable de temperatura i l’estat alterat de la mar. Així, esperam:

Dijous, 13 d’abril. Més niguls durant el matí, amb possibilitat de qualque ruixat local al nord de les Illes. En canvi, el sol lluirà més clarament a partir de migdia. Temperatures màximes fins a 10ºC més baixes en alguns punts, amb valors que quedaran, en molts de casos, per davall dels 20ºC. Vent de tramuntana i mestral moderat, amb alteració marítima destacable al nord.

A partir de divendres, la temperatura tornarà a apujar i el cap de setmana esperam un temps tranquil i amb més sol que niguls. Ara bé, no farà net pel que fa al vent i a la mar, per la qual cosa no recuperaríem, com a mínim a curt termini, la calma tan contundent d’aquests darrers dies, ni tampoc l’ambient tan càlid i extraordinari.

12/04/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris