societat

Les dones embarassades no són més proclius a contagiar-se de la Covid-19

Un projecte de l'IDISBA conclou que només es contagien entre un 7 i un 8% de les dones que esperen un fill i que no tenen més prevalença que les dones de la seva mateixa edat


Hi ha un col·lectiu que tem contagiar-se de la COVID-19: les embarassades, per elles mateixes i per als nadons. L’IDISBA ha posat en marxa un estudi per saber com les afectaria el possible contagi. El projecte està encara en fase inicial, però ja hi ha una conclusió clara: poden estar tranquil·les.

“El covid ens preocupa a tothom. Si estàs embarassada encara més. Haurem tengut una trententa de dones que estaven embarassades i tenien la covid i que ens hem donat compte i que els hem seguit. I de moment, totes han anat bé. Però clar la dona està amoïnada per saber si s’ha d’aïllar més que la població general. I no, ha de fer una vida força normal“, explica Octavi Córdoba, Cap de Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de Son Espases.

La doctora Vila codirigeix, amb el doctor Fanjul, un projecte de l’IDISBA, anomenat Secogest, destinat a conèixer com afecta la malaltia a les embarassades. Se cerca la serologia tant durant el primer trimestre com al moment del part.

“Sabrem quantes dones s’han infectat durant el primer trimestre i durant tot l’embaràs. Això és especialment útil per saber quines són les prevalences, si realment difereix en relació a la població general de la mateixa edat, i per saber si existeixen complicacions associades a la Covid-19”, informa Maria Vila, Ginecòloga i coinvestigadora del projecte Secogest.

De moment, una cosa està clara, s’ha de tenir tranquil·litat. El projecte es va iniciar al setembre i, fins al moment, s’han inclòs 136 dones. Maria Vila assegura que “la prevalença és del 7-8%. Això és bo perquè vol dir que no s’infecten més que el resta de la població de la mateixa edat. En aquest sentit “poden quedar-se tranquil·les”.

Ha començat a Son Espases però pròximament s’estendrà a la resta d’hospitals públics de les Balears i es preveu que hi participin més de 1.500 dones.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una cinquantena de treballadors d’Aena protesten a Menorca per l’acomiadament de 3 bombers

El Comitè d'Empresa també denuncia que no es fan prejubilacions i tampoc no es respecten les mesures anti-Covid

Maó, Es Castell i Sant Lluís són els primers municipis de Menorca en regular la circulació de patinets elèctrics

Es vol solucionar el buit legal actual dels vehicles de mobilitat personal i ha de permetre una major seguretat a...

L’Ajuntament de Maó es tenyeix de taronja per a fer visible el Dia del Transtorn d’atenció amb hiperactivitat

Les associacions reivindiquen una legislació transparent que eviti la discriminació actual

L’IB-Salut nega la contractació de metges sense especialitat a les Balears

Xifren en un 22% el seguiment de la vaga per part dels metges de les Balears