X

Com es calcula l’Indicador de Pressió Humana?

Té en compte dos components: la xifra de població resident, facilitat per l'INE, i la de població estacional, a partir de dades d'AENA, Ports de l'Estat i Ports de les Balears

08/11/2023

Com es calcula l’Indicador de Pressió Humana?

Guillermo Gayà

Quatre tècnics de l’Ibestat, organisme autònom adscrit a la Conselleria d’Economia, s’encarreguen de calcular el nombre estimat de persones que hi ha a les Illes cada dia de l’any. L’Indicador de Pressió Humana té dos components: un és la xifra de població resident que facilita l’Institut Nacional d’Estadística. “Feim una estimació de la població resident, tenint en compte el creixement poblacional previst al llarg de l’any”, explica Sara Fernández, cap de servei de l’Ibestat.

D’aquesta manera, han pogut calcular que el 9 d’agost els residents a les Balears eren 1.263.325 persones. A aquesta xifra, s’hi afegeix la població estacional, l’altre component, que es calcula diàriament, tenint en compte totes les dades disponibles d’entrades i sortides per via aèria i marítima que faciliten AENA, Ports de l’Estat i Ports de les Balears. Així mateix, s’estima que el 9 d’agost els visitants eren exactament 842.884. Admeten que aquestes xifres tenen un marge d’error, però creuen que la fiabilitat pot arribar al 99%.

Notícies relacionades >

08/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris