X

Com estalviar en la tornada a l’escola?

Fer inventari del material que tenim a casa i reutilitzar tot allò que està en bon estat pel nou curs és el primer pas per no tudar els doblers

31/08/2022

Com estalviar en la tornada a l’escola?

La tornada a l’escola serà, enguany, més cara que l’any passat. Només el material escolar costarà entre un 20 i un 25 % més. Un equip d’IB3 Notícies ha parlat amb experts per saber què podeu fer per estalviar una mica.

Aquí en teniu alguns consells: fer inventari del material que tenim a casa i reutilitzar tot allò que està en bon estat pel nou curs és el primer pas per no tudar els doblers, amb les compres referents a la tornada a l’escola. Així es fomenta el consum responsable i sostenible a casa.

A banda de reutilitzar els materials d’anys anteriors que tenguem per casa, també podem comprar-ne de segona mà. Per exemple: la motxilla, les carpetes, l’estoig… També és important fer un llistat d’allò que realment sigui necessari i no comprar compulsivament, així com també comparar preus i fixar un pressupost.

Segons el president de Consubal Alfonso Rodríguez, “en hem de cenyir al pressupost que tenim, intentar adaptar-se al pressupost i sobretot no sobre endeutar-se”. “Venim d’una situació complicada i és important no utilitzar crèdits ràpids“, afegeix.

A més, Rodríguez recomana, en la mesura que sigui possible, no anar a comprar el material escolar amb els infants: “D’aquesta manera, compram el material que nosaltres creiem que necessiten, sense fixar-se en publicitat o dibuixets”.

Pel que fa a la roba i al calçat, el consell és no comprar-ho tot a l’inici de curs i comprar quan de debò es necessita.

31/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris