societat

Com funciona el Certificat Digital COVID de la UE?

Les autoritats podran expedir-lo a tothom que hagi rebut una vacuna contra la COVID-19

Com+funciona+el+Certificat+Digital+COVID+de+la+UE%3F

El certificat digital Covid de la Unió Europea demostra que la persona que el du té la pauta completa de vacunació contra la Covid-19. En cas de no estar vacunats, podrem demostrar el resultat negatiu de la prova PCR o bé que ens hem recuperat de la malaltia.

Però, com funciona aquesta eina? El certificat conté un codi QR. Una vegada s’escaneja, les autoritats podran comprovar la situació sanitària del viatger i verificar la signatura digital. Cada centre emissor, és a dir, centres de proves o autoritats sanitàries dels països, tenen la seva pròpia signatura.

Aconseguir el certificat serà senzill. Les autoritats podran expedir-lo a tothom que hagi rebut una vacuna contra la COVID-19. Ho podran fer, per exemple, als centres de vacunació i de proves Covid o bé a través d’un portal de salut electrònica que posin en marxa els països. Se’n pot obtenir en versió digital o versió paper i ambdues tendran el codi QR amb tota la informació essencial. El certificat serà vàlid arreu de la Unió Europea a partir del primer de juliol i s’hi afegeixen Suïssa, Noruega, Islàndia i Liechtenstein.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol