X

Magaluf, paradigma del turisme d’excessos

Els historiadors Tomeu Canyelles i Gabriel Vives investiguen sobre l'evolució d'aquest nucli costaner durant el darrer mig segle a "Magaluf, més enllà del mite"

05/06/2020

Magaluf, paradigma del turisme d’excessos

La imatge i el nom de Magaluf s’han transformat en els darrers 50 anys fins a convertir-se en el paradigma del turisme d’excessos. Els historiadors Tomeu Canyelles i Gabriel Vives han investigat com s’ha arribat a aquesta situació. Ho conten a “Magaluf, més enllà del mite”.

El llibre fa una crònica del darrer mig segle a Magaluf, tot basant-se en documents d’hemeroteca i testimonis orals de veïnats i treballadors de la zona.

Canyelles destaca que, el que passa al carrer de Punta Balena, s’ha acabat extrapolant a tot Magaluf: “Balconing, mamading, pub crowling, happy hour… Hi ha molt de sensacionalisme i s’ha construït un mite a partir de les informacions que es reprodueixen a tabloides britànics i peces informatives a nivell estatal”.

El llibre pretén explicar com s’ha passat “d’un lloc idíl·lic on passar les vacances a ser aquest mite construït al voltant de Punta Balena”.

Publicat per Lleonard Muntaner, “Magaluf, més enllà del mite” relata també com afecten els excessos del model turístic de sol i platja i d’oci nocturn al medi ambient, la població local i l’economia.

05/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris