economia

Com queden els ERTOs? Més de 17.500 treballadors balears estan en aquesta situació

Les empreses que ofereixin formació als seus treballadors tendran majors exoneracions


Durant el mes d’octubre, les empreses que ho necessitin podran prorrogar els expedients de regulació temporal d’ocupació, els ERTOs, que s’allarguen fins a finals de febrer, un mes més del que estava previst.

Un dels punts clau del nou acord és la formació. Les empreses que ofereixen accions formatives als treballadors en ERTO, tendran un 80% d’exoneració a la Seguretat Social. És a dir, pagaran un 80% manco de les quotes. Les que no, abonaran un 40% manco, en el cas d’empreses de més de 10 treballadors, o un 50%, en les més petites.

A més, es prorroga fins a finals de l’any que ve l’anomenat “comptador a zero”. Això vol dir que el temps consumit d’atur pels treballadors en ERTO des del setembre del 2020 fins al 31 de desembre del 2022 no computarà.

També es manté la prohibició d’acomiadar, de fer hores extres i de fer noves contractacions si hi ha treballadors en ERTO.

És la sisena pròrroga dels ERTOs. Segons la darrera dada disponible, a Balears hi ha més de 17.500 treballadors en aquesta situació.

A més, es recupera la prestació extraordinària per als fixos discontinus i es prorroga fins al 28 de febrer la prestació per cessament d’activitat per als autònoms afectats per la crisi.


 més info Govern, sindicats i patronals destaquen que 85.000 fixos discontinus queden protegits fins al 28 de febrer

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Salut aclareix que no és obligatori presentar el certificat Covid a bars i cafeteries

La normativa que regula l'exigència del certificat Covid a la restauració, des d'aquest dissabte, afecta només a restaurants amb un...

La llum duplica demà dilluns el preu i es pagarà a més de 200 euros el megavat hora

És més de cinc vegades superior que el preu del dia equivalent de l'any passat

Primer vespre de passaport Covid obligatori per entrar als restaurants

Els restauradors varen tenir dificultats amb l'aplicació de l'IB Salut per verificar el codi QR, i per això varen cercar alternatives

Balears registra 4 casos d’ocupació il·legal per cada 100.000 habitants

Els efectes negatius de la covid també són visibles en l'habitatge. La crisi sanitària ha desencadenat casos de crisi econòmica i cada vegada són més les persones que habiten cases...