X

Comença la vacunació als centres de dia de Balears

Esperen haver posat la primera dosi als 1.500 usuaris i empleats d'aquests centres la setmana que ve.

24/02/2021

Comença la vacunació als centres de dia de Balears

Ja s’han aplicat més de 58.000 vacunes a les Illes, segons les darreres dades de la Conselleria de Salut. 21.000 persones n’haurien rebut les dues dosis i estarien totalment vaccinades. Avui, s’ha iniciat el procés de vacunació als centres de dia.

Amb 98 anys, Francisca López ha estat la primera usuària del centre de dia Reina Sofia que ha rebut la vacuna. Una altra Francisca, de llinatge Díaz, va rebre l’alta a l’hospital Sant Joan de Déu ahir, després d’un mes i mig ingressada amb coronavirus. Avui, l’han vacunat. La tercera Francisca, de cognom Servera, també el va passar. Encara s’emociona quan ho recorda.

Com elles, 18 usuaris del centre de dia Reina Sofia de Palma han estat inoculats amb la vacuna de Pfizer. Cadascú amb les seves circumstàncies personals, independentment de l’edat, el grau de dependència o patologies prèvies. També s’ha posat la primera dosi de la vacuna als 18 treballadors del centre que estan en contacte directe amb els usuaris, siguin infermers, netejadors o xòfers. Els que tenen menys de 55 anys han rebut el vaccí d’Astrazeneca.

Avui arribarà el vaccí a 9 centres de dia de Palma. Eivissa i a Menorca ho faran demà. Salut espera haver posat la primera dosi de la vacuna als 1.500 usuaris i treballadors d’aquests centres a final de la setmana que ve.

24/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris