societat

Comença el cribratge de 500 persones as Castell

L'objectiu és cercar persones que puguin ser portadores asimptomàtiques de coronavirus


El Govern endureix les restriccions a Menorca. A partir d’aquest dimarts només permetrà trobades de fins a 6 persones a interiors i de 10 al carrer. Es volen contenir brots socials com el que s’ha detectat as Castell. Els 4 propietaris d’un bar han donat positiu i en els propers dies s’hauran de fer proves a gairebé mig miler de clients. Avui ja s’han començat a recollir les mostres.

Més de 200 persones, la gran majoria clients del bar des Castell on s’ha detectat un brot social, han estat citades aquest dilluns capvespre al mòdul de la COVID-exprés de Dalt Sant Joan per fer la prova PCR.

Es tracta d’un cribratge entre els clients de l’establiment que han freqüentat el bar durant els darrers 10 dies. L’objectiu és cercar persones que puguin ser portadores asimptomàtiques de coronavirus. De moment, i fins dimecres que s’allargarà l’estudi, ja hi ha citades prop de 500 persones.

Precisament, contenir els brots socials és un dels aspectes que més preocupa al Govern. Per aquest motiu, s’ha decidit que Menorca endureixi les restriccions durant 15 dies. A partir d’aquest dimarts, les reunions tornen a ser d’un màxim de 6 persones en interior i 10 a l’aire lliure.

Durant la setmana s’avaluarà també si es limita l’entrada i sortida de les residències geriàtriques, reobertes a l’illa des de fa dos mesos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Muro ‘incendia’ el campanar de l’església en el seu Sant Antoni alternatiu

Unes 200 persones s'han concentrat a la plaça, tot i que no es podien celebrar actes multitudinaris

Els nins gaudeixen de Sant Sebastià Petit

Circ, contacontes i grafits han fet gaudir els més petits

Les UCI han passat aquest cap de setmana de risc “alt” a “molt alt”

Els casos de malalts amb covid que necessiten hospitalització per complicacions greus continuen pujant

Els forns de Sa Pobla venen totes les espinagades

Menjar tradicional que no falta, tot i les restriccions de la festa