societat

Comença el cribratge de 500 persones as Castell

L'objectiu és cercar persones que puguin ser portadores asimptomàtiques de coronavirus


El Govern endureix les restriccions a Menorca. A partir d’aquest dimarts només permetrà trobades de fins a 6 persones a interiors i de 10 al carrer. Es volen contenir brots socials com el que s’ha detectat as Castell. Els 4 propietaris d’un bar han donat positiu i en els propers dies s’hauran de fer proves a gairebé mig miler de clients. Avui ja s’han començat a recollir les mostres.

Més de 200 persones, la gran majoria clients del bar des Castell on s’ha detectat un brot social, han estat citades aquest dilluns capvespre al mòdul de la COVID-exprés de Dalt Sant Joan per fer la prova PCR.

Es tracta d’un cribratge entre els clients de l’establiment que han freqüentat el bar durant els darrers 10 dies. L’objectiu és cercar persones que puguin ser portadores asimptomàtiques de coronavirus. De moment, i fins dimecres que s’allargarà l’estudi, ja hi ha citades prop de 500 persones.

Precisament, contenir els brots socials és un dels aspectes que més preocupa al Govern. Per aquest motiu, s’ha decidit que Menorca endureixi les restriccions durant 15 dies. A partir d’aquest dimarts, les reunions tornen a ser d’un màxim de 6 persones en interior i 10 a l’aire lliure.

Durant la setmana s’avaluarà també si es limita l’entrada i sortida de les residències geriàtriques, reobertes a l’illa des de fa dos mesos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El govern central denega la declaració de zona catastròfica pel cap de fibló de l’agost passat

La Conselleria de Medi Ambient ha netejat i assegurat els marges de la carretera i ha fet biomassa dels pins...

Capdepera demana ajuts per valor d’1’5 milions d’euros a l’Estat pels efectes del temporal Glòria

Totes les administracions afectades pel temporal poden demanar ajuts que cobriran el 50 per cent de les obres realitzades

Eugènia Carandell, sobre la vacunació dels directius dels hospitals: “Naturalment que s’han de vacunar”

La directora assistencial de l'IB-Salut diu que aquests professionals s'ocupen de la gestió directa de la pandèmia i no poden...

10 mesos sense aferrades

Provoquen plaer, aporten seguretat i regulen la pressió arterial. Les tenim mig oblidades per mor de la COVID