societat

Comença el cribratge massiu a Inca

Els primers inquers que es podran fer els tests, dilluns i dimarts, són els residents a la zona 1, les barriades més pròximes a les entrades des de Palma.


Inca és un dels municipis de Mallorca on també s’han incrementat considerablement el nombre de nous casos de Covid-19, a banda de Muro, Sa Pobla, Pollença o Lloseta, entre altres. Per aquest motiu, a partir d’aquest dilluns es faran tests massius a la població amb tests d’antígens i de manera voluntària.

Les proves es fan al Palau Municipal d’Esports. S’han preparat 10 línies d’atenció per agilitzar la realització d’aquests tests i s’atendrà la població entre les 9h del matí a les 18h de l’horabaixa.

S’ha dividit el municipi en diferents zones i cada una d’elles tendrà un dia concret per fer-se les proves. Els ciutadans tindran 8 dies per fer-se les proves d’antígens i han estat distribuïts en funció de l’adreça de la residència. Els primers inquers que es podran fer els tests, dilluns i dimarts, són els residents a la zona 1, les barriades més pròximes a les entrades des de Palma, delimitades per les avingudes des Raiguer, des Pla i del tren.

La segona tongada, la zona 2, afecta l’àrea delimitada pels carrers del Comerç, Major i del Bisbe Llompart i estan citats els dies 23 i 24, aquest dia només fins a les 4.

La zona 3 està delimitada pels carrers de la Sirena, d’Hostals i dels Garrovers. Les proves es realitzaran el dia de Nadal fins a la una del migdia i la segona festa.

Per últim, la zona 4 correspon al sector nord de la ciutat i les proves es faran diumenge 27 i dilluns 28 de desembre.

També se la podran fer els treballadors del municipi tot i no ser-ne residents.

El batle d’Inca, Virgili Moreno, ha fet una crida a la responsabilitat perquè tots els majors de 16 anys es facin la prova i així poder controlar la pandèmia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una escaladora, ferida arran d’una esllavissada de roques a Valldemossa

El succés s'ha produït devers les 11h30 del matí, quan la dona, de 46 anys, es trobava davall de la...

Un nou mort per Covid a Balears i l’UCI al 9,9% d’ocupació

Pel que fa a la campanya de vacunació, Balears ha administrat fins aquest divendres 1.576.543 dosis de la vacuna contra...

Dia per recuperar tot el que la mar s’ha engolit

Els 150 litres que caigueren ahir a Santanyí afectaren sobretot la zona del camp d'en Torrella

Els investigadors esperen que la cura del càncer arribi al 70 per cent dels pacients el 2030

Avui es commemora el Dia Internacional de la Investigació Contra el Càncer