X

Darrer debat de política general de la legislatura marcat pel nou règim fiscal de les Balears

Es debatrà també l'anunciat increment per part de Podem de l'impost de transmissions patrimonials que no superin el milió d'euros

04/10/2022

Darrer debat de política general de la legislatura marcat pel nou règim fiscal de les Balears

El nou règim fiscal de les Illes Balears amb les actualitzacions anunciades ahir a Mallorca pel president del Govern central, Pedro Sánchez, centrarà el debat de Política General que començarà a les 10 h al Parlament amb el discurs de la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol.

La inversió de 20 milions d’euros de l’Administració de l’Estat per finançar el futur tramvia de Palma també serà protagonista en la jornada parlamentària d’avui, ja que els dos darrers anys, la construcció i el finançament han centrat el debat. El Pi i Ciutadans demanen la deflactació de l’IRPF, com també reduir l’IVA dels productes bàsics.

“No pot ser que els altres tenguin luxes, tenguin beneficis fiscals, i nosaltres haguem de seguir aportant sense fre i sense límit”, ha dit en les hores prèvies el portaveu de Proposta per les Illes, Josep Melià, per a qui les Illes “han de lluitar per un model fiscal que compensi l’esforç que es fa, ja que és la comunitat autònoma que més impostos paga i el mínim que es pot fer és tenir unes prestacions al mateix nivell que els altres”.

Un tema a debatre serà l’anunciat increment per part de Podem de l’impost de transmissions patrimonials que no superin el milió d’euros. A més, la comunitat  crearà un nou tram d’aquesta càrrega per a les que superin els dos milions. “Ja està negociant i segurament l’incorporarem al debat, augmentar impostos pels qui més tenen, gent molt rica”, ha assenyalat Alejandro López, portaveu de la formació morada.

El debat de Política General es podrà seguir a través de la programació especial d’IB3 Ràdio, que començarà amb el discurs de la presidenta Armengol retransmès en el programa Al Dia a partir de les 10 del matí, així com les primeres reaccions que susciti. Igualment demà es podrà seguir la intervenció de tots els grups i les reaccions, amb connexions puntuals en directe i, de manera ininterrompuda, a través de la pàgina web i les xarxes socials de la cadena pública.

04/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT