espanya

Comença el judici del Suprem al Procés


12 líders independentistes catalans s’asseuran aquest dimarts a la banqueta del Suprem, acusats de promoure i executar un pols a l’Estat. La major part estan acusats d’un delicte de rebel·lió pel referèndum de dia Primer d’Octubre del 2017 i per la declaració Unilateral d’Independència de Catalunya del 27 d’octubre del 2017. Aquest dimarts el torn de paraula és per a les defenses, que exposaran arguments per demanar la nul·litat de tot el procediment per irregularitats durant la instrucció, així com la vulneració de drets fonamentals com el de defensa o d’un judici just.

Els principals delictes pels quals estan acusats són els de rebel·lió, sedició i malversació de cabals públics. La petició de penes de les acusacions oscil·la entre els 7 a 25 anys de presó, que demanen fiscalia i l’advocacia de l’Estat. L’acusació particular, que exerceix VOX, demana fins a 74 anys per als principals acusats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

L’Audaz ja és a Lampedusa per recollir els migrants desembarcats de l’Open Arms

Els 356 migrants que viatgen a bord de l'Ocean Viking seran acollits a sis països europeus

Catalunya anirà als tribunals per exigir al Govern central 1.317 milions d’euros

La Generalitat assegura que són doblers pendents de pagament i corresponen al finançament 2019

Baleària comença a descarregar els cotxes de l’interior del vaixell encallat a Dènia

Una vegada la bodega quedi buida, s'hi duran a terme les tasques d'estabilització del vaixell i se'n prepararà el reflotament