SOCIETAT

Comença el judici pel cas ‘Punta Prima’ contra l’expresident del Consell de Formentera

La Fiscalia no aprecia delicte i no formula acusació

L'expresident del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, en una imatge d'arxiu.


Aquest dilluns ha començat a l’Audiència Provincial de Palma el judici contra l’expresident del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, per un suposat delicte de prevaricació en relació al cas ‘Punta Prima’. La Secció Primera també jutja pel mateix suposat delicte l’exvicepresidenta Sònia Cardona, l’exconseller de Promoció Econòmica i Territori, Bartomeu Escandell i l’exconseller de Turisme Pep Mayans, tots quatre membres del primer equip de Govern del Consell de Formentera, sorgit de les eleccions de l’any 2007.

En aquesta causa l’acusació la formula l’empresa Sunway S.L. propietària del complex hoteler situat a la zona de Punta Prima que va presentar la primera querella l’any 2010 per la modificació de les Normes Subsidiàries de Formentera. La Fiscalia no acusa en no apreciar delicte. A l’escrit de conclusions absolutòries, assegura que “no queda acreditat que els acusats, durant els anys 2008 i 2009, per l’aprovació de les NNSS (Normbes Subsidiàries), haguessin retardat de manera intencionada i amb ànim de perjudicar els interessos de la part querellant (l’empresa Sunway S.L.) l’aprovació definitiva del PERI (Pla Especial de Reforma Interior) de Punta Prima mitjançant la no publicació del preceptiu Informe d’Impacte Ambiental”.

La batalla judicial d’un hoteler

Aquest cas acumula una llarga trajectòria judicial que arrenca l’any 2010 quan l’empresari Leo Stöber propietari de l’empres Sunway S.L. va presentar una querella contra el president del Consell de Formentera i altres tres consellers més, tots de la formació Gent per Formentera, per la modificació del planejament urbanístic de l’illa. En aquesta modificació es va determinar que alguns dels terrenys de l’empresa turística es declaressin com ‘Espais Lliures Públics’ de cessió gratuïta al Consell de Formentera. Amb aquesta declaració algunes de les zones del complexe hoteler es van declarar no edificables amb l’objectiu de mantenir la qualitat paisatgística i natural dels terrenys en estar inclosses dins de la zona de protecció del Parc Natural de Ses Salines.

Aquesta modificació urbanística va impossibilitar que l’empresari pogués tirar endavant la segona fase del seu projecte turístic en aquesta zona. Arran d’això va iniciar la batalla judicial que culmina amb aquest judici en el qual, com a acusació particular, acusa els antics responsables del Consell de Formentera d’un delicte de prevaricació administrativa.

Dels quatre acusats, només un d’ells continua en actiu a la política i es manté com a conseller al Consell de Formentera. Es tracta de Bartomeu Escandell, en l’actualitat responsable de la cartera d’Economia, Hisenda i Serveis Generals. Jaume Ferrer, qui va ser el primer president del Consell de Formentera, va deixar el càrrec el 2019, després de 12 anys al capdavant de la institució. Tant Sònia Cardona com Pep Mayans, els altres dos acusats, tampoc no formen part en l’actualitat del Consell de Formentera.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |