X

Comença el judici pel robatori de Porreres que va acabar amb un lladre mort

Un jurat popular jutja el propietari d'una finca i els tres atracadors que el varen assaltar el febrer de 2018

11/09/2023

Comença el judici pel robatori de Porreres que va acabar amb un lladre mort

Redacció

Un jurat popular jutja el propietari d’una finca de Porreres i els tres atracadors que el varen assaltar el febrer de 2018. L’home està acusat d’homicidi per matar un dels lladres amb una escopeta. A ells els acusen per robatori amb violència. El misser del propietari de la finca ha insistit que va disparar perquè temia per la seva vida.

Pau Rigo és el propietari d’una finca de Porreres que va disparar i va matar un dels lladres que varen entrar a ca seva, el febrer de 2018. La fiscalia l’acusa d’homicidi i li demana 4 anys de presó. A més, reclama que indemnitzi econòmicament la família de la víctima amb 100.000 euros.

Rigo ha segut al banc dels acusats juntament amb els altres tres atracadors que varen participar en l’assalt. Un d’ells és el germà del jove mort. Tots dos varen entrar a robar els doblers que hi havia al domicili. Segons el fiscal, el germà supevivent va agredir el jubilat després que disparàs al que va morir. Els altres dos acusats són els atracadors que vigilaven des de fora per recollir els seus companys i anar-se’n amb els doblers robats. Per tots tres es demanen penes que sumen 16 anys de presó.

Termes de defensa

Dins la sala, s’han llegit els escrits d’acusació i de defensa. L’advocat de Rigo, Fernando Mateas, ha mantingut que l’home va disparar perquè temia per la seva vida. “Parlam d’un tret en estrictes termes de defensa”, ha dit el misser, que ha afegit que el tir es va produir quan al propietari de la finca “se li abalancen dos encaputxats que han estat a casa seva, l’han estat colpejant i li han estat robant”.

El fiscal Adrián Massanet ha explicat que reconeix l’eximent de legítima defensa, però només “de forma incompleta”, perquè considera que la seva reacció “va ser desproporcionada”. De fet, ha incidit en el fet que “ningú no té dret a matar ningú”. Els acusats començaran a declarar dimarts.

11/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris