X

Comença el servei porta a porta de recollida de fems als primers nuclis de Maó

Ja ha entrat en funcionament a Sant Climent, es Canutells, Binidalí, Binixíquer i Llucmaçanes

14/11/2023

Comença el servei porta a porta de recollida de fems als primers nuclis de Maó

Blai Barber Ramos

Ja ha entrat en funcionament el nou servei de recollida de fems porta a porta a Sant Climent, es Canutells, Binidalí, Binixíquer i Llucmaçanes. La fracció que tocava per començar era la dels envasos lleugers. Alguns també van treure el tèxtil sanitari com bolquers o compreses, que es pot treure en una bossa a part.

L’objectiu que té el Consorci és poder arribar, com a mínim, a un 50% de recollida separada, xifra que actualment, diuen, és d’un 20%. Mentre que en altres poblacions de Mallorca i l’Estat ja estan a un 70% amb aquest sistema. Alguns dels inconvenients que veuen part dels vesins de Sant Climent són les voreres estretes per a algunes persones amb mobilitat reduïda o el vent.

El nou servei ha comportat un augment del 35% en la plantilla d’operaris de residus, amb 24 vehicles nous. Poden indicar amb adhesius que no han recollit els residus, perquè no s’ha tret la fracció correcta o, per exemple, si estan dins contenidors que no estan homologats pel Consorci de Residus, entre altres infraccions. Després de diversos avisos a l’infractor, es podria arribar a multar.

14/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris