ECONOMIA

Comença el termini per pagar la taxa de residus i l’impost de vehicles

El termini de pagament voluntari està obert fins al 31 de maig de 2023


L’Ajuntament de Palma ha obert el termini voluntari de pagament de la taxa per serveis relatius al tractament dels residus sòlids urbans (TRSU) i l’impost sobre vehicles de tracció mecànica.

El termini de pagament voluntari està obert fins al 31 de maig de 2023. Des de l’àrea d’Hisenda de l’Ajuntament es vol ha destacar la importància de “fer el pagament en aquest període voluntari”, perquè a continuació s’iniciarà el període executiu, fet que comportarà el recàrrec corresponent i, si escau, els interessos de demora i les costes que es produeixin.

Com obtenir l’avís de pagament 

Atès que ja no s’envien avisos de pagament en paper, per a persones que no tenen el rebut domiciliat, la forma general per obtenir i/o pagar els rebuts és en el portal web de l’Agència Tributària, a través del Carter Virtual, al qual es pot accedir amb el codi de contribuent, així com també amb DNI electrònic, certificat digital o Cl@ve. 

De forma presencial, es pot obtenir l’avís de pagament amb cita prèvia (que es pot sol·licitar per Internet o al telèfon 971 678 404) a les oficines de l’ATIB situades a Palma en el carrer de Francesc de Borja Moll, 22 i en el carrer d’Isidoro Antillon, 19 A, o a qualsevol oficina de recaptació de tributs locals de l’ATIB. 

Un cop obtingut l’avís de pagament, es pot abonar per internet, mitjançant el servei de banca electrònica de les entitats col·laboradores en el pagament telemàtic o amb targeta de crèdit o de dèbit, o bé a qualsevol oficina de les entitats bancàries col·laboradores següents: CaixaBank; Banca March; BBVA; Banco Santander; Targobank; Banco Sabadell; Colonya, Caixa Pollença; Cajamar – Caja Rural; Ibercaja; Deutsche Bank. 

També es pot pagar en el caixers automàtics de CaixaBank, i BBVA. Un cop enviada la domiciliació a l’entitat bancària es pot comprovar la situació del rebut a Informació de les dades dels rebuts domiciliats, dins del portal www.atib.es. 

Pel que fa a l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, les altes per nova matriculació, abans de matricular el vehicle per autoliquidació, se fan a les OAC, o a través de la web de l’Ajuntament de Palma. 

En els exercicis següents es paga a través de padró fiscal o liquidació notificada individualment. La informació sobre l’obtenció del rebut i les formes de pagament també es poden consultar en el web de l’Agència Tributària de les Illes Balears. 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |