X

Comença a funcionar el cable elèctric submarí que uneix Eivissa amb Mallorca

Subministra el 60% de l'energia que necessiten les Pitiüses i ha suposat una inversió de 225 milions d'euros

01/12/2018

Comença a funcionar el cable elèctric submarí que uneix Eivissa amb Mallorca

El cable elèctric submarí que enllaça Eivissa amb Mallorca s’ha posat avui en marxa. Després d’anys d’espera, finalment Madrid hi ha donat llum verda, i Red Eléctrica Española l’ha activat a mitjanit.

L’enllaç elèctric subministra ja el 60% de l’energia que necessiten les Pitiüses. El punt d’entrada de l’enllaç elèctric arriba de Santa Ponça fins a la zona de sa Punta, a Santa Eulària fins la subestació elèctrica d’Es Torrent. El cable submarí instal·lat de Mallorca a Eivissa és el més llarg del món en corrent alterna i ha suposat una inversió de 225 milions d’euros. Es posa en marxa dos anys i mig que acabessin les obres. Són 126 km de recorregut de cable que proveirà les Pitiüses i que per col·locar-ho han baixat fins una profunditat de 800 metres.

No han concretat el percentatge però s’espera que molta de l’electricitat que arribi a Eivissa i Formentera ho faci a través de fonts d’energies renovables. El conseller de territori, Marc Pons, ha avançat que per la pròxima dècada vol tenir a punt una doble connexió entre la península i Mallorca-Menorca-Eivissa. Ara mateix, la central elèctrica de les Pitiüses encara treballa amb turbines de fuel-oil. Des del Govern, han dit, que els tràmits pel seu tancament estan en marxa perquè la totalitat de l’energia de la central provengui de la connexió submarina i del gas natural.

01/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris