espanya

Comença el judici per la mort del nin Gabriel Cruz

L'única acusada és l'assassina confessa Ana Julia Quezada

Comen%C3%A7a+el+judici+per+la+mort+del+nin+Gabriel+Cruz

Ha començat aquest dilluns a Almeria el judici per la mort del nin Gabriel Cruz. L’única acusada és l’assassina confessa Ana Julia Quezada.

Quan es cometeren els fets, el febrer de l’any passat, Quezada era la parella sentimental del pare de la víctima. La fiscalia demana per a ella una pena de presó permanent revisable per un delicte d’assassinat, i deu anys més per les lesions psíquiques provocades als pares de Gabriel.

Abans de ser detinguda, Quezada va participar en les feines de recerca del menor fent veure que no en sabia res, i fins i tot l’acusen de col·locar pistes falses.

Dotze dies desaparegut

Dia 27 de febrer de 2018 es perdé el rastre de Gabriel Cruz. El nin de 8 anys es dirigia a casa d’uns familiars a las Hortichuelas, al municipi de Niéjar, a Almeria. Començaven 12 dies de recerca en què participaren milers de persones.

Finalment, dia 11 de març, la Guàrdia Civil detingué Ana Julia Quezada quan anava cap a ca seva amb el cos de Gabriel al maleter del cotxe. N’havia desenterrat el cadàver en una finca de Rodalquilar on l’havia mort i amagat dies abans, segons ella mateixa acabà confessant. És a uns 4 quilòmetres del lloc de la desaparició.

Feia dies que els agents sospitaven de Quezada, amb l’esperança, això sí, que Gabriel fos viu. En els moments posteriors a la detenció, i durant la reconstrucció dels fets, es visqueren moments de gran tensió, quan alguns veïnats intentaren agredir Quezada.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El PP proposa una moció de censura contra Torra

Ofereix presentar-la conjuntament a Cs i PSC

DANA: cerquen un home arrossegat per una riada a Dolores (Alacant)

Les administracions comencen a avaluar els danys al sud-est de la península