X

Comença la campanya d’alt risc d’incendis forestals

La campanya antiincendis d'enguany té com a novetat un dipòsit d'aigua transportable

03/05/2022

Comença la campanya d’alt risc d’incendis forestals

Ariadna Alfonso

Des del primer de maig no es pot fer foc a una zona forestal ni tampoc a menys de 50 metres d’una àrea boscosa. A menys de 500 metres es necessita autorització. Ha començat el període de risc alt d’incendis. Es demana seny i responsabilitat a la població en una època que, a més, coincideix amb una pressió humana molt alta.

Si vius en una casa ubicada en una zona d’interfície urbana forestal, has de crear una faixa de seguretat perimetral de 30 metres que t’ajudarà a protegir-te en cas d’incendi forestal. A més a més, també és important que dins aquesta àrea la vegetació estigui a 3 metres de la casa, que hi hagi 3 metres entre les plantes i entre les capçades dels arbres. També s’han de podar els arbres perquè les branques quedin a 3 metres del terra.

La campanya d’enguany d’antiincendis té com a novetat un dipòsit d’aigua transportable. Té una capacitat de 3.000 litres i l’empraran per refrescar una zona, generalment de difícil accés, una vegada que s’hi hagi extingit un incendi.

350 efectius faran feina durant els mesos d’alt risc d’incendis. L’operatiu, els 10 mitjans aeris i els terrestres, poden actuar a totes les Illes.

Enguany hi ha hagut 19 incendis forestals que han afectat 5,1 hectàrees de superfície total (12 a Mallorca, 5 a Eivissa, 2 a Menorca i cap a Formentera.) La majoria han estat conats (de menys d’una hectàrea). El més greu ha estat el de Ca na Bassera, a Alcúdia, dia 23 de febrer, que va cremar 2,5 ha.

03/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris