EIVISSA

Comença la campanya de captura de la tonyina vermella

A la flota artesanal de Balears li corresponen tan sols 60 tones de les milers pescades al voltant de les Illes


La flota pesquera d’encerclament de la Mediterrània ha començat la campanya de captura de la tonyina vermella. Es tracta de vaixells tonyinaires sobretot de Múrcia i Tarragona, però també de França, que aquests dies feinegen al Canal d’Eivissa, entre les Pitiüses i Alacant, per pescar-hi una de les espècies més preuades.

Els darrers dies s’ha pogut veure fondejats a Eivissa els tonyinaires de la Península. La majoria pertanyen a les empreses Balfegó, de l’Ametlla de Mar, i Ricardo Fuentes e Hijos, de Cartagena. Entre les dues firmes tenen llicència per pescar el 25 per cent del total de la quota assignada enguany a Espanya, 6.100 tones de tonyina.

Els vaixells pesquen de dos en dos. Encerclen el banc de tonyines i una vegada el completen el tanquen també per sota perquè els peixos no n’escapin. Aleshores els transporten vius a les gàbies d’unes embarcacions especials que els transporten a la Península. Mercats com el japonès, paguen a preu d’or la tonyina vermella mediterrània. El govern central és qui té les competències per vigilar la campanya.

Fa dos estius, els arrossegadors balears varen tenir problemes amb els descarts d’altres classes de tonyina no tan preuades com la vermella. Els exemplars podrits malmetien les captures, sobretot de gambes.

A Sant Antoni han fondejat, fugint del vent, alguns tonyinaires francesos, que també naveguen fins aigües exteriors pitiüses per pescar la seva part de túnids. Des de l’any passat, quan va finalitzar el pla de recuperació de l’espècie engegat el 2006, la flota artesanal de Balears pot tornar a capturar-ne, però li corresponen tan sols 60 tones de les milers pescades al voltant de les Illes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |