Tomeu Penya canta per primera vegada amb la seva filla Alexandra
Ho fa per versionar 'Have you ever seen the rain' del grup Credence Clearwater Revival
Un avió i un helicòpter escampen un producte biològic a les zones afectades per lluitar contra aquesta eruga que debilita els pins autòctons
A Eivissa ha començat ja la campanya de control de la processionària del pi. Un avió i un helicòpter escampen un producte biològic a les zones afectades per lluitar contra aquesta eruga que debilita els arbres.
Es llença just quan les erugues acaben de néixer. Al cap de quinze dies l’helicòpter el torna a llançar sobre la mateixa zona. “Es moren en un percentatge molt alt, algunes són més resistents i sobreviuen, sobretot si han nascut més prompte, per això fem una segona passada”, explica Luis Núñez, cap de servei de Sanitat Forestal del Govern.
Eivissa és l’única illa on la processionària encara no s’ha declarat plaga. “Hem de destacar que, tot i que la processionària és a l’illa des de fa gairebé cinquanta anys, l’insecte no ha esclatat poblacionalment com ho hauria fet a altres llocs”, comenta Núñez, que afegeix que tots els esforços se centren a evitar que es converteixi en plaga.
Tot i que no ha estat encara considerada plaga a Eivissa, la processionària afecta unes 15.000 hectàrees de pinar de l’illa, a un 80% dels pins autòctons. Enguany el Govern invertirà més de tres milions d’euros en lluitar contra aquest insecte i amplia la zona on s’aplicarà el producte fins a les 18.500 hectàrees, 12.500 més que el 2023.
En total fins al 2028 el cost del tractament aeri per controlar la processionària a Eivissa serà d’uns nou milions d’euros.
Ho fa per versionar 'Have you ever seen the rain' del grup Credence Clearwater Revival
Com ha canviat la vida de la guanyadora de la Grossa de Nadal de Ciutadella, un any després?
La Guàrdia Civil investiga les circumstàncies en les quals va ocórrer la mort violenta de l'home, de 34 anys
Una dona de 55 anys ha estat traslladada al Mateu Orfila