societat

Comença la campanya de l’albercoc de Porreres

Els pagesos i productors creuen que enguany la producció serà bona i s'arribarà a les 40 tones

Comen%C3%A7a+la+campanya+de+l%27albercoc+de+Porreres

La campanya de l’Albercoc de Porreres ja està en marxa i malgrat que es va témer per la manca d’hores de fred d’aquest hivern, finalment la producció serà bona: d’entre unes 35 o 40 tones.Antoni Martorell, pagès i productor d’albercocs, diu que enguany fins i tot la varietat “Galta Rotja”, que és la més preuada, serà abundant.

La collita ha començat amb les varietats primerenca, “Palabra” i “Rojo palabra” que deixaran unes 15 tones d’albercoc a Porreres.

Des de la Cooperativa, des d’on gestionen les comandes, reconeixen els riscos de tenir l’activitat turística en aturada. Un 20 per cent aproximadament de l’albercoc porrerenc anava a hotels i escoles.

Esperança Mora, gerent de la Cooperativa, ha explicat que intenten pal·liar la pèrdua d’aquests canals de distribució participant en la iniciativa de les paneres de fruita i verdura de Camp Mallorquí.

L’entorn és incert però esperançador, ens diuen. I per això ja preparen amb l’Ajuntament una Fira de l’Albercoc adaptada a la desescalada. Serà a mitjans del mes de Juny.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un grup de comerciants enceta una recollida de signatures contra el sentit únic del port de Maó

L'APB tirarà endavant tot i la protesta: la mesura entrarà en vigor dilluns que ve

Maó protesta davant Endesa pel mal estat de la calçada del camí de Trepucó

Les obres de canalització per traslladar l'aigua des de l'EDAR des Castell fins a la central tèrmica de Maó continuen...

El Govern es reuneix amb la FAPA per tractar sobre el proper curs i la conciliació familiar

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes destaca que la socialització és insubstituïble dins del procés educatiu

L’UME envia personal, material i vehicles per la campanya contraincendis a Balears

Segons el Ministeri de Defensa, aquest reforç permetrà desplaçar un primer contingent de militars en helicòpter des de la Península...