X

Comença la campanya de vigilància de la posidònia

19 embarcacions controlaran fins a finals de setembre que no es facin fondejos damunt praderies

09/05/2023

Comença la campanya de vigilància de la posidònia

Mercè Valero

Els fondejos il·legals sobre posidònia tornaran a ser controlats aquest estiu per un servei de la conselleria de Medi Ambient coordinat per l’IBANAT. Des del 15 fins al 31 de maig s’anirà implantant progressivament tota la flota destinada a informar de les pràctiques incorrectes per a les praderies.

S’hi destinaran 18 embarcacions de la conselleria i una del Consell de Menorca que estarà activa els mesos de juliol i agost. A més, tot un seguit d’entitats col·laboraran amb el servei. Amb tot, seran una trentena les embarcacions que controlaran i informaran sobre els fondejos incorrectes.

El servei estarà a ple rendiment des de principis de juny fins a finals de setembre. En cas de detectar un fondeig incorrecte, s’obligarà a moure l’embarcació. Si no en fan cas, es notificarà als Agents de Medi Ambient o a la Guàrdia Civil.

El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, es mostra satisfet el servei, que es va començar a implantar el 2016 i s’ha convertit en referent per a altres regions de la Mediterrània: “Hi ha hagut una disminució molt important de les embarcacions que han hagut de ser corregides i un gran increment de patrons que, abans de fondejar, a través del canal 68 de ràdio, criden a l’embarcació de vigilància perquè els ajudi a fondejar correctament”.

L’any passat es van haver de moure més de 15.000 embarcacions (el 10,8% de les controlades) i més de 17.500 van demanar assessorament per fondejar.

09/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris