món

Comença la cimera del G7

Trump protagonitza una de les qüestions importants a l'agenda: la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina

Comen%C3%A7a+la+cimera+del+G7

Biarritz és una ciutat presa pels més de 13.000 efectius de seguretat davant la celebració aquest cap de setmana de la quaranta-cinquena cimera del Grup dels Set. Tot envoltat per centenars d’actes programats per la contracimera paral·lela de les plataformes contràries al model capitalista.

Està per veure si els països convocats arribaran a algun acord i quin serà el posicionament del sempre imprevisible Donald Trump. El president nort-americà protagonitza una de les qüestions importants a l’agenda: la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina. Trump anuncià ahir un augment inminent dels aranzels per a les importacions procedents de la Xina hores després que el govern xinès va anunciar una mesura similar.

Trump també ha amenaçat França d’aplicar impostos al seu vi en resposta als que posen els francesos als gegants digitals com Google, Apple, Facebook i Amazon.

Pel que fa al Brèxit, la Unió Europea espera conèixer més detalls del pla de Boris Johnson davant la inminent sortida del Regne Unit prevista pel 31 d’octubre.

I un dels temes afegits per França al darrer moment són els incendis de l’Amazones dins el debat sobre el canvi climàtic. Emmanuel Macron afirmà que es tracta d’una crisi internacional mentre que el president brasiler Jair Bolsonaro va acusar Macron de tenir encara una mentalitat colonialista per discutir aquest assumpte en una cimera sense la participació dels països de les regions afectades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Inundacions a Anglaterra per la crescuda del riu Severn

Segons les previsions, el nivell de l'aigua podria continuar creixent al llarg del dia fins a 20 centímetres

Sis morts en un tiroteig a Milwaukee

Tots les persones que han estat atacades han resultat morts i després l'agresor s'ha suïcidat amb la mateixa arma

23 morts a l’India en enfrontaments entre manifestants per la Llei de Ciutadania

L'esclat violent va començar després de la topada de grups de manifestants partidaris i detractors de la polèmica Llei