societat

Comença la matriculació per als infants de 0 a 3 anys

S'ha de fer per dur els infants a alguna de les 107 escoletes públiques o 45 de la xarxa complementària

Comen%C3%A7a+la+matriculaci%C3%B3+per+als+infants+de+0+a+3+anys

Ja està en marxa la matriculació per al curs que ve dels infants de 0 a 3 anys per a les escoletes públiques i la xarxa de centres complementaris. La Conselleria d’Educació recomana fer-ho, preferiblement, per internet, omplint aquest formulari. Però també es pot fer de manera presencial. En cas de dubte, tots els centres orienten sobre com fer-ho.

A les Balears hi ha 107 escoletes públiques que ofereixen devers 7.000 places i 45 de la xarxa complementària amb prop de 2.100 places més.

Mentrestant, fins el 23 d’abril, continua obert el procés de matriculació per al curs vigent, per a aquelles famílies que ho necessitin.

En aquest procés no hi entren les escoletes privades. Cadascuna en gestiona la seva matriculació de manera particular. En aquest cas, la patronal PIMEM calcula que s’ofereixen entre 4.000 i 5.000 places.

Pimem considera que ha davallat un 25% la matriculació a les escoletes pel descens de la natalitat i la crisi econòmica. Calculen, a més, que un 5% de les escoletes privades han hagut de tancar i d’altres són a prop de fer-ho.

D’altra banda, es queixen que el Govern no ha inclòs en cap llista de vacunació el personal de les anomenades guarderies. Són centres que no estan acreditats per la Conselleria d’Educació i, per tant, no entren a les llistes de docents d’educació infantil. Però la patronal considera que haurien de ser-hi de tota manera, perquè són empreses autoritzades pels ajuntaments en què els treballadors fan feina igualment amb nins que no duen mascareta. Assegura que hi ha més d’un centenar d’aquests centres a tot Balears.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Sanitat repartirà aquest mateix dimecres a les comunitats les primeres dosis de Janssen

La companyia farmacèutica ha aixecat la suspensió d'administrar a Europa la seva vacuna contra la covid-19 després de l'aval de...

La Comissió de Salut Pública acorda no retardar la segona dosi de la vacuna

Si el Consell Interterritorial es pronuncia en aquest mateix sentit, les segones dosis s'administraran als 21 dies en el cas...

La decisió de l’EMA sobre Janssen: recomana el seu ús perquè el benefici-risc continua sent “positiu”

L'Agència Europea del Medicament reconeix haver trobat un “possible vincle” entre el desenvolupament de coàguls sanguinis molt rars i aquest...

El futur centre d’Hoteleria de Ciutadella torna a endarrerir-se i acumula dos anys de retard

Educació reconeix la demora i fixa finals d'any com a nou termini per a licitar les obres