societat

Comença la mitja veda per als caçadors de Mallorca

El 15 d'agost marca l'inici de la caça de la llebre, el tudó, el colom salvatge, la tórtora turca i la guàtlera


Com cada any, el 15 d’agost marca l’inici de la caça de la llebre, el tudó, el colom salvatge, la tórtora turca i la guàtlera. Enguany s’espera una bona temporada, excepte per al conill i la llebre, que continuen amb una minva de població explica Pedro Bestard, president de la Federació balear de caça. Enguany, tot i les mesures preventives que han de mantenir, la Federació balear de caça ha registrat més aficionats que l’any anterior. Els prop de 6.000 caçadors inscrits a Mallorca han de tenir en compte que la ‘mitja veda’ vol dir que només poden fer servir arma de foc els dijous, diumenges i festius i han de caçar als vedats. En la modalitat de cans eivissencs, els dies permesos són els dimarts, dijous, dissabtes i diumenges. Pel que fa a les captures en terreny lliure, els dies hàbils són els dijous -per a la caça amb foc- o els dissabtes -per a la modalitat de cans-.

Una temporada més, els aficionats denuncies la manca d’espais i diuen que cada any n’hi ha menys per practicar aquesta activitat cinegètica. La Federació ha presentat un projecte a l’Ajuntament de Palma per a crear una zona de caça prop de l’aeroport. Al setembre està programada una reunió.

La caça de la tórtora comuna començarà la setmana que ve, i durant 4 diumenges. Es manté un calendari més reduït i amb un màxim de 3 exemplars per caçador per ajudar a la recuperació de l’espècie, en perill de desaparèixer a escala europea. La Federació ha presentat un projecte al Consell de Mallorca per ajudar a augmentar-ne la població a l’illa.


Escolta la notícia sencera a l’informatiu cap de setmana d’IB3 ràdio.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un camió atropella una jove de 29 anys que circulava amb bicicleta al Polígon de Son Castelló

La dona presentava múltiples fractures i ha estat traslladada amb valoració 'poc greu' a l'Hospital de Son Espases, on s'ha...

La Flor de sal des Trenc, aliment tradicional de les Illes Balears

Cada any se'n produeixen al voltant de 100 mil quilos i se'n pot trobar en una trentena de països d'arreu...

Gabriel Bibiloni: “La pandèmia passarà i molts dels termes de la Covid-19 no els tornarem a sentir”

La pandèmia ens ha deixat la normalització de castellanismes i conceptes "d'una altra galàxia"

Menorca registra 22 nous positius per Covid en les darreres 24 hores

En total hi ha 112 casos actius a l'illa, molt enfora dels 27 casos que hi havia fa 15 dies