societat

Comença la mitja veda per als caçadors de Mallorca

El 15 d'agost marca l'inici de la caça de la llebre, el tudó, el colom salvatge, la tórtora turca i la guàtlera


Com cada any, el 15 d’agost marca l’inici de la caça de la llebre, el tudó, el colom salvatge, la tórtora turca i la guàtlera. Enguany s’espera una bona temporada, excepte per al conill i la llebre, que continuen amb una minva de població explica Pedro Bestard, president de la Federació balear de caça. Enguany, tot i les mesures preventives que han de mantenir, la Federació balear de caça ha registrat més aficionats que l’any anterior. Els prop de 6.000 caçadors inscrits a Mallorca han de tenir en compte que la ‘mitja veda’ vol dir que només poden fer servir arma de foc els dijous, diumenges i festius i han de caçar als vedats. En la modalitat de cans eivissencs, els dies permesos són els dimarts, dijous, dissabtes i diumenges. Pel que fa a les captures en terreny lliure, els dies hàbils són els dijous -per a la caça amb foc- o els dissabtes -per a la modalitat de cans-.

Una temporada més, els aficionats denuncies la manca d’espais i diuen que cada any n’hi ha menys per practicar aquesta activitat cinegètica. La Federació ha presentat un projecte a l’Ajuntament de Palma per a crear una zona de caça prop de l’aeroport. Al setembre està programada una reunió.

La caça de la tórtora comuna començarà la setmana que ve, i durant 4 diumenges. Es manté un calendari més reduït i amb un màxim de 3 exemplars per caçador per ajudar a la recuperació de l’espècie, en perill de desaparèixer a escala europea. La Federació ha presentat un projecte al Consell de Mallorca per ajudar a augmentar-ne la població a l’illa.


Escolta la notícia sencera a l’informatiu cap de setmana d’IB3 ràdio.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La transmissió del coronavirus augmenta a algunes Comunitats Autònomes

Fernando Simón confirma que els 35 per cent dels contagis nous es produeixen a la capital de l'estat

El regidor de Ciutadans a l’Ajuntament de Sóller abandona al partit

Sebastià Aguiló mantindrà l'acte de regidor i continuarà a l'equip de govern

Fer complir les ordres d’aïllament domiciliari i la normativa sanitària són les prioritats de Vila

La policia local de Vila farà inspeccions domiciliàries a partir d'un llistat de persones que han de fer quarantena.